Premijerno predstavljen film o Dini Rađi!

32

U organizaciji Košarkaškog kluba Zamet i udruge “Koga briga…” na obnovljenom otvorenom igralištu na Zametu održana je riječka premijera biografskog dokumentarnog filma o karijeri proslavljenog hrvatskog košarkaša – Dina Rađe, koji je i sam prisustvovao premijeri.

Autor filma “Rađa, od Splita do Hall of Famea” je Vojan Kocetić, a film govori o sportskom putu Dina Rađe od njegovih prvih splitskih košarkaških dana do ulaska u Kuću slavnih u Springfieldu. Film je osvojio i nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film na desetom festivalu sportskog filma na Zlatiboru.

“Meni je film super. Jako je emotivan i baš je pogođen. Mislim da je ispalo jako dobro. Svaki put kada ga pogledam osjećam se isto, emocije prorade na najjače. Film je sniman na više lokacija, objedinio je moju košarkašku karijeru i, iako ima malo i nekih privatnih trenutaka, generalno je u njemu zastupljena moja košarkaška karijera. Osim što je objedinio moju karijeru, film je važan i zbog toga što nosi jaku poruku mladim sportašima da se nešto veliko u sportu može postići samo mukotrpnim radom”, kazao je Dino Rađa.

Cijela priča imala je i humanitarni karakter. Naime, Dino Rađa donio je jedan od svojih originalnih dresova za prodaju na aukciji. Riječ je o legendarnom dresu u kojemu je s “Jugoplastikom” pokorio Europu! Cjelokupni prihod od ulaznica te večeri namijenjen je za medicinski uređaj za osobe s teškim neurološkim oštećenjima.

Komentari