Premijera predstave “We’re in this together”

228

were in this together

‘We’re in this together’ kreće od psihijatrijskog sindroma Folie à deux ( ‘inducirana psihoza’ ili ‘ludilo u dvoje’), kada se sumanute ideje i ponašanje prenose s jedne osobe na drugu. Uzevši to kao premisu, autorice su istraživale mogućnosti zajedničkog stvaranja jezika i pokreta unutar kreativnog procesa. Istraživački proces ogolio je veze i granice između dvoje ljudi, koji kreću s istog mjesta, ali zbog različitih osobnih i profesionalnih iskustava donose drugačije umjetničke odluke i dolaze do različitih izvedbenih rješenja.

Proizvedena stvarnost dvije izvođačice na sceni jest sjecište/presjek tih rješenja. Dvije žene zajedno stvaraju imaginarni svijet, koji balansira na rubu izvedbenosti, te međusobno dijele i nesputano podržavaju svoje izbore i odluke, ispreplićući se sa svim ostalim elementima procesa donošenja odluka (oklijevanje, nesigurnost, predomišljanje, preispitivanje, odustajanje itd.).

Umjetnička organizacija Kabinet djeluje od 2008.godine u području izvedbenih umjetnosti istražujući mogućnosti interdisciplinarne suradnje s vizualnim umjetnostima i novim medijima.

L.K.

Komentari