Predstavljen program Adventa – pogledajte u čemu će Riječani uživati ove zime!

77

Danas u 10 ujutro u Salonu Grada Rijeke predstavljen je program ovogodišnjeg Adventa u kojem ćemo moći uživati od 30. studenog do 7. siječnja.

Različite sadržaje predstavili su Brigita Perišić – predstavnica Adventa u tunelima, Andrej Radalj – voditelj klizališta Morska Pahuljica, Doris Šajn – voditeljica kabineta gradonačelnika Grada Rijeke, Ines Boban-Štiglić – voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice Grada Rijeke, Vedran Babić – organizator Adventa na gradini i Renata Singolo – predstavnica projekta Kuglice dobrih želja.

Riječane i goste ove zime očekuje mnoštvo zanimljivosti na 10 lokacija i 5 pozornica, s više od 200 programa.

Trenutak koji će svakako simbolično obilježiti početak blagdanske čarolije je paljenje gradske rasvjete te svijeća na vijencu na Koblerovom trgu. To nas očekuje 30. studenog u poslijepodnevnim satima, a ove je godine rasvjeta obogaćena. Ako želite provjeriti kako, skoknite na Trg 128. brigade i Trg Republike.

Već 29. studenog možete otići i na Morsku pahuljicu, sada već službeno klizalište najbliže moru, koje ono povremeno čak i zapljuskuje. Klizalište će biti otvoreno do 12. siječnja, a osim užitka u klizanju, nudi i različite plesne sadržaje te iznenađenja u suradnji s Prirodoslovnim muzejom. Morskoj pahuljici možete zahvaliti i za doček sv. Nikole. 6. prosinca na Gatu Karoline Riječke. Općenito će blagdan sv. Nikole biti proslavljen i kao adventski Dječji dan, pa svakako povedite najmanje da uživaju u njemu, kao i na doček Djeda Mraza 23. prosinca.

Na Korzu i u centru nalazit će se Blagdanski sajam s preko 50 kućica koji će svakoga dana nuditi kulturno-zabavne i gastro sadržaje. Uz nastupe različitih gradskih glazbi koje će gostovati, dvije humanitarne akcije o kojima ćete više moći saznati uskoro, Kućicu Djeda Mraza, mađioničare te brojne predstave i plesne programe, pronaći će se za svakoga ponešto. Sve će kulminirati gastro feštom na Badnjak.

Uz vlakić Djeda Mraza koji tradicionalno vozi Korzom, ove će godine turistički autobus postati – adventski! Moći ćete se voziti njime s uobičajenim pokazom, a za vrtićku i osnovnoškolsku djecu vožnje su adventskim autobusom, koji će i dalje obilaziti uobičajene turističke rute, besplatne.

25. prosinca u katedrali će se održati tradicionalni koncert ”Božić je judi”.

Riječane će za doček Nove godine zabavljati Nikolina Tomljanović, Nina Badrić i Dubioza Kolektiv.

I Trsat je u uzlaznom trendu i nameće se kao sve poželjnija adventska destinacija. Od 37 dana Adventa, na Trsatu su se potrudili da ih čak dvadeset bude obilježeno programskim sadržajima, osim kućica i klizališta koje ćete moći posjetiti svaki dan. Sve će započeti spektakularnim paljenjem svjećica 1. prosinca.

A ako ste ljubitelji božićne rasvjete, savjetujemo vam da ove zime obratite pažnju i na benzinsku postaju na Školjiću! Čeka vas originalno iznenađenje u suradnji s INOM.

U Tunelima vas čeka program prvenstveno namijenjen djeci, a posebno atraktivno zvuči spilja Djeda Mraza, kao i igra svjetala.

U svoju četvrtu godinu ušao je projekt Kuglice dobrih želja. Osim velikog bora na Korzu, ove godine moći ćete, uz simboličnu donaciju, svojom kuglicom okititi i manji bor na Trgu Grivica, te tako pomoći u nabavi vozila za pomoć osobama s poteškoćama u kretanju ili azilu za pse. Kuglica ima tisuću, a volonteri su dostupni od 10 ujutro do 20h navečer. Uključite se u hvalevrijedan projekt koji su osmislili riječki studenti biotehnologije, pogotovo ako se inače žalite da grad treba biti bogatije ukrašen.

Čitava će programska knjižica od sljedećeg tjedna biti dostupna na stranicama Grada Rijeke, objavljena će biti i u Novom listu, a da biste bili potpuno u toku najbolje je da pratite Rijeka Advent.

Veselimo se adventskim danima pred nama!

 

 

Komentari