Predstavljanje prvog hrvatskog prijevoda knjige “Drugi spol”

516

Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci i Centar za ženske studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci pozivaju vas na predstavljanje prvog hrvatskog prijevoda knjige “Drugi spol” francuske filozofkinje Simone de Beauvoir u izdanju Naklade Ljevak.

Razgovorom o knjizi obilježit će se i osnivanje Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci – prvog centra takve vrste u sklopu akademskog sustava Republike Hrvatske. Moderatorice razgovora su voditeljica Centra za ženske studije Brigita Miloš i izvršna direktorica Centra za napredne studije Sanja Milutinović Bojanić, dok u razgovoru sudjeluju prevoditeljica Mirna Šimat, urednica Nives Tomašević i posebna gošća Mira Furlan.

Razgovor o knjizi „Drugi spol“ vodit će se u četvrtak, 17. ožujka s početkom u 14.00 sati u prostoru Akvarija – Studentskoga centra na Kampusu (Radmile Matejčić 5).

simone de beauvoir drugi spolSimone de Beauvoir bila je francuska književnica i filozofkinja koja je svojim zalaganjem za emancipaciju žene i nekonformističkim duhom zauzela je istaknuto mjesto u francuskom egzistencijalizmu.

Komentari