Predstavljamo: Elm Street Escape

Sexy electronic rock iz Pule

334

Elm Street Escape iz Pule nastao je na ljeto 2013. kao glazbeni eksperiment s ciljem spajanja elemenata elektronske glazbe s rockom. Postepeno je svaki član pridonio cjelokupnom zvuku, odmaknuvši tako bend od striktnih žanrovskih opredjeljenja. Grupa se sastoji od šest članova: Ante Debeljuh (gitara, vokali), David Košara (klavijature), Manuel Manzin (saksofon), Eliša Papić (gitara, samoplovi, vokali), Saša Stepanović (bass, vokali) te Eric Vojak (bubnjevi).

Svoj zvuk opisuju jednostavno kao sexy electronic rock.

U svojoj kratkoj karijeri odradili su više nastupa u Puli i Rijeci, a na 36. RiRock festivalu osvojili su prvu nagradu, snimanje EP-a, što im je ujedno bio prvi veći uspjeh. Upravo taj, debitantski EP “Gray’s Guide” čini 5 pjesama: “Gray’s Guide to the Underworld”, “Host of Walls”, “Dreamer Darkly”, “AnanSol” te “Devil’s Hollow…or the One About Something Long Gone”.

Pjesme se dotiču univerzalnih pitanja koja su svima prošla kroz glavu u nekom periodu života: otuđenost, nada, ljubav, osobni rast, gubitak – općenito, nošenje sa životom. Netipični glazbeni izričaj odmiče ih od većine onoga što danas imamo prilike slušati na domaćoj, ali i stranoj sceni. Album je sniman, mixan i masteriran u Studiu Veles u Iki pod stručnom rukom Damira Markotića, dok su za cover albuma zaslužni Franka Zlatić i Ante Debeljuh.

EP se može poslušati na YouTube kanalu benda.

Komentari