Predstava u novoj formi, na konferencijskom pozivu!

18

Predstava “Višnjik u Višnjiku”

Predstava u virtualnom prostoru upotrebljava kazališne forme i pravila te ih miješa s filmskim žanrom. “Višnjik u Višnjiku” novi je autorski projekt kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića – kazališna predstava koja nastaje i izvodi se u virtualnom prostoru, a sve kao svojevrstan odgovor na situaciju i okolnosti u kojima je onemogućeno održavanje kazališta i direktan kontakt s publikom.

“Višnjik u Višnjiku” premijerno će se izvesti u utorak, 22. prosinca u 17 sati putem poveznice na aplikaciji ZOOM, a u projektu sudjeluju Jerko Marčić, Marko Makovičić, Jadranka Đokić, Ugo Korani, Petra Svrtan i Lana Meniga.

Izvedba se temelji na dramskom tekstu “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova, a izvodi se u formi konferencijskog razgovora u kojem su glavni likovi lišeni djelovanja, a publika pak ima dodatnu odgovornost jer je izloženija i prisutnija nego u klasičnom kazališnom smislu. Predstava nastaje u produkciji kazališne skupine de facto Saše Božića.

Publika je u ovom mediju izloženija i prisutnija nego u klasičnom kazališnom smislu gdje se pozicija i uloga publike izjednačava se s onom izvođačkom.

 

Komentari