Predavanje u Opatiji: Iz dva u tri – tranzicija u roditeljstvo i partnerski odnos

145
Iz dva u tri - tranzicija u roditeljstvo i partnerski odnos

U subotu 24.2.2024. u 16:30 u prostorijama udruge Kulturni front na adresi Opatija, M. Tita 42 poslušajte zanimljivo predavanje o utjecaju roditeljstva na partnerski odnos pod nazivom „Iz dva u tri – tranzicija u roditeljstvo i partnerski odnos“. Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje se održava u okviru manifestacije „Rijeka psihologije“. Ove godine se po prvi puta i opatijski Kulturni front pridružuje ovoj hvalevrijednoj i rastućoj manifestaciji, s ciljem popularizacije psihologije kao znanosti te važnosti očuvanja mentalnog zdravlja.

Predavanje će održati Ana Morić Barbaroša, magistra psihologije i psihoterapeutkinja te Tajana Topo Kero, magistra socijalnog rada i psihoterapeutkinja. Svoje predavanje najavljuju sljedećim opisom:

Tranzicija u  roditeljstvo period je od začeća do ranog djetinjstva djeteta. Obilježavaju ga snažne i značajne promjene koje se odvijaju na individualnoj i partnerskoj razini. Tijekom prve tri godine nakon rođenja djeteta, čak dvije trećine roditelja dožive značajan pad u zadovoljstvu svojim odnosom i porast konflikata. Koje su ostale promjene koje su zajedničke većini parova kada postanu roditelji, a o kojima roditelji rijetko ili nikad ne pričaju s drugima, te kako održati zadovoljstvo odnosom i uspješno rješavati konflikte kada postanete roditelji, doznat ćete na interaktivnom predavanju pod nazivom „Iz dva u tri – tranzicija u roditeljstvo i partnerski odnos“, koje se održava u sklopu manifestacije Rijeka psihologije.

Predavanje je namijenjeno budućim roditeljima i roditeljima djece do tri godine starosti. Naravno, dobrodošli su i svi ostali zainteresirani.

Ana Morić Barbaroša je magistra  psihologije i geštalt psihoterapeutkinja. Unazad 10 godina radi u sustavu socijalne skrbi na poslovima zaštite djece, gdje se svakodnevno susreće s roditeljima koji imaju značajnije teškoće kako u odnosu, tako i roditeljstvu. Kontinuirano se dodatno usavršava na području psihoterapije i savjetodavnog rada, pružanja psihološke pomoći u kriznim situacijama, rada s djecom i primjene psihodijagnostičkih testova.  Uz to, geštalt psihoterapiju provodi unazad sedam godina. Poseban interes ima za područje roditeljstva i partnerskog odnosa.

Tajana Topo Kero je magistra socijalnog rada, Gestalt psihoterapeutkinja te Imago terapeutkinja u superviziji (partnerska terapija). Iza sebe ima više od dvadeset godina radnog iskustva u sustavu socijalne skrbi (Odjel za djecu, mlade, brak i obitelj) i pravosuđu (rad s počiniteljima kaznenih djela). Psihoterapiju aktivno prakticira petnaestak godina, a unazad godinu dana je samozaposlena kao psihoterapeutkinja u vlastitom obrtu za savjetovanje i psihoterapiju Therapycon.
Dodatno se educirala za voditelja psiholoških kriznih intervencija, u području tugovanja i traume, nasilničkog ponašanja i rada sa žrtvama te u tehnikama ekspresivne art terapije. Prakticira individualnu i partnersku psihoterapiju, no vodi i grupe usmjerene osobnom razvoju te osnaživanju članova. Posebno je usmjerena na rad s klijentima koji se suočavaju s poteškoćama u svim vrstama odnosa, razvodima braka i prekidima veza, toksičnim roditeljstvom, nedostatku samopoštovanja i samopouzdanja, radu sa žrtvama, osobnim granicama, poteškoćama u komunikaciji itd. S parovima radi od svog prvog radnog dana u sustavu socijalne skrbi te ju kao profesionalca posebno ispunjava sudjelovati u procesu rasta i povezivanja partnera.

„Rijeka psihologije“ je godišnja manifestacija koja se već 13 godina održava svake godine u veljači u okviru Tjedna psihologije, koji se obilježava na državnoj razini, s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Cilj Rijeke psihologije je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području grada Rijeke i okolice, a od ove godine i opatijska udruga Kulturni front se pridružuje u donošenju ovih zanimljivih tema široj javnosti.

Komentari