Prava ljetna izložba u Galeriji Laurus: Ivan Fijolić, “Sweet Summer Breeze” je trenutak prepuštanja tijela i uma kozmičkim silama

71
kozmički izdanak

U Galeriji Laurus u Lovranu u utorak, 16. kolovoza 2022. u 20 sati otvara se samostalna izložba Ivana Fijolića pod nazivom “Sweet Summer Breeze”.

“Sweet summer breeze” je trenutak prepuštanja tijela i uma kozmičkim silama… u sukobu analognog i digitalnog nositelji radnje ove serije radova odlaze u nepoznato u potrazi za novim i možda boljim svijetom…

grlom u jagode

Sweet summer breeze

Izložba Sweet summer breeze uobličena je na preispitivanju suvremenog koncepta utočišta, koji u tehnološko razvijenom svijetu pobuđuje potrebu povratka praiskonskim načelima ljudskog postojanja, rasterećenih kapitalističkih i transhumanističkih paradigmi. Evocirajući umjetnikova utkana sjećanja na stripovskog junaka Dena, autora Richard Corbena, te izražajne i grube likove na reljefima i grafičkim listovima hrvatskog umjetnika Ivana Lesjaka, Fijolić strukturira vlastitu ideju potrage za božanskim utočištem dvaju ljudskih bića. Omeđuje ih serijom amorfnih i geometrijskih praoblika, pri tome koristeći se medijem reljefa, tehnikom grube obrade i primjenom izražajnih boja. Pomalo stripovski pristup, potiče na promatranje serije reljefa kao slika, dok dinamična obrada površine u sinergiji s bojom, na prizivanje analognih struktura u promatračevom sjećanju.

pra auto

Ivan Fijolić

Ivan Fijolić je rođen 1976.godine u Zagrebu. Završio je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, diplomirao na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (u kiparskoj klasi prof. Mire Vuce ). Suvremeni je hrvatski umjetnik koji djeluje prvenstveno u mediju skulpture. Živi i radi u Zagrebu. Do danas je Fijolić izlagao na tridesetak grupnih i 17 samostalnih izložbi. Postavio je više javnih skulptura u Hrvatskoj i BiH od kojih su značajnije skulptura Bruce Lee u Mostaru, skulptura Franje Petrića Zagrebu i skulptura Franje Tuđmana u Glini.

sweet summer brezze

Radno vrijeme: utorak, srijeda, petak: 17 – 20h četvrtak, subota: 10 – 13h nedjelja, ponedjeljak: zatvoreno
Program je financiran sredstvima Općine Lovran I PGŽ-a. Izložba je dio programa ART- LAURUS 2022. Umjetnička organizacija P.A.L.

L.B.

Komentari