Poznata luksuzna grupa Kering investira u Festival u Cannesu

194

Prošlog prosinca ova galska luksuzna grupa potpisala je petogodišnji ugovor o partnerstvu s Festivalom Međunarodnog Filma u Cannesu pa je omogućila svim svojim markama osim draguljarskih, partnerstvo s najvećom i najpoznatijom manifestacijom svjetskog filma.

U sklopu ugovora, grupa je odlučila sudjelovati u refleksijama sedme umjetnosti pomoću ženske prizme. Danas  ideja dobiva oblik lansiranjem ‘Women in Motion’, programom ‘upućenim povećati sudjelovanje planetarnom filmu, preko serije posebnih konferencija i skupova kao i dva nova priznanja’!

Inicijativa će započeti za vrijeme 68 izdanja čuvenog festivala koji ce se održati od 13 do 24 svibnja. Za vrijeme smotre “Kering” organizirat će jutarnje mini konferencije : ‘Talks Women in Motion’ koje će se upriličiti uz prisustvo značajnih ličnosti, muškaraca i žena što ce biti počasni uzvanici pa će dijeliti njihove stavove o sudjelovanju i prisutnosti žena, u filmskoj umjetnosti.
Thierry Frémaux glavni delegat festivala bit će među uzvanicima prve konferencije čiji će program biti poznat sredinom mjeseca.

Obrana ženskih prava

Od iduće godine, grupa će osigurati dvije nagrade ‘Women in Motion’. Prvu će dobiti žene čije je sudjelovanje u sedmoj umjetnosti vrijedno i značajno,  odnosno osobe koje promoviraju ljepši spol na filmu. Drugo priznanje će se dodjeljivati mladim, nadarenim i perspektivnim glumicama.
Već od ove godine će se dodjeljivati počasno, posebno  priznaje što će se uručiti 17. svibnja, Filmskom djelatniku koji je sudjelovati u vrednovanju ženske figure na filmu.
‘Obrana prava i ženskog dostojanstva u svijetu  je među glavnim djelatnostima grupe Kering već mnoštvo godina, zahvaljujući Fondaciji Kering koja se bori protiv nasilja nad ženama”, piše u zadnjem izvještaju grupe koja već desetljeće štiti žene.
‘Kering’ marke podržavaju i brojne svjetske festivale: Tribecu u New Yorku i venecijansku Mostru, s velikim brojem priznanja koja favoriziraju filmaše.

Džana Mujadžić

Komentari