Posljednja predstava kazališne skupine BADco. održat će se na Grobničkom polju

12

BADco. : Rad panike

10. i 11. 7. 2020. s početkom u 20:30 sati na Grobničkom polju premijerno će biti izvedena posljednja predstava kolektiva udruženog u umjetničku organizaciju Bezimeno autorsko društvo (BADco.). Iza kolektiva je 20 godina rada i neprocijenjivo vrijednog zajedništva, a budućnost će pokazati koliko važnog za različite kontekste dijelovanja.

Predstava se održava u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u organizaciji Drugog mora, zagrebačka izvedbena skupina BADco., a označit će kraj zajedničkog dvadesetogodišnjeg djelovanja na hrvatskoj i svjetskoj izvedbenoj sceni.

Rad panike posljednji je dio trilogije započete predstavom Iskop izvedenom 2018. g u kući arhitekta Vjenceslava Richtera, a nastavljene predstavom rePublika u orkestru kojje premijerno održana u HNK Ivan pl. Zajc u listopadu 2019. u Rijeci. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima  u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe.

Predstava je okupila izniman tim suradnika: književnika Gorana Ferčeca kao autora teksta, kompozitora Gordana Tudora kao autora glazbe, vizualne umjetnike Gorana Petercola kao dizajnera svjetla, Silvia Vujičića kao dizajnera kostima te Sinišu Ilića kao autora knjižice ilustracija. Umjetnički tim predstave čine i redatelj Goran Sergej Pristaš, koreografkinja Nikolina Pristaš, dramaturzi Tomislav Medak i Nataša Antulov.

Predstavu izvode: Nataša Antulov, Ana Marija Brđanović, Ema Crnić, Ana Kreitmeyer, Marta Krešić, Nikolina Pristaš, Kalliopi Siganou, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Evita Tsakalaki. Izvedbu prati i Puhački orkestar KUD-a “Sloga” Ravna Gora.

Rad panike je događanje smješteno u brisanom prostoru Grobničkog polja. U taj infrastrukturni prostor velikih razmjera, brzina i napona ne nalazimo ulaz jer unatoč slikovitoj sagledivosti mjesta dodira između prirodnog krajolika i tehnoloških sustava – dalekovoda, aerodroma, autmotodroma, autoputa – on je inverzija prostora ljudskog razmjera u kojima svakodnevno obitavamo, u kojima se vozimo, kroz koja hodamo. Njegov identitet je ne-tu. Upravo kao što je identitet svakodnevice ova infrastruktura vodova, čvorova i mreža koji ju održavaju. Rad panike je događanje nastalo u obustavljenom vremenu. Vremenu vrlo izvjesnog kraja i vrlo neizvjesnog početka. Međutim, da bi svakodnevica mogla biti nešto drugo, da nešto završi a novo može započeti, promjena mora biti moguća u infrastrukturnom prostoru. Na tom terenu izvlače se obrisi i iskopavaju ukopine onoga što neće moći biti i onoga što će se možda zbiti.

Ulaz na izvedbe je slobodan, a zainteresirani se mole da svoj dolazak potvrde e-mailom na adresu produkcija@badco.hr, pri čemu će uz potvrdu dobiti dodatne upute. O predstavi i registraciji za premijeru više na:
http://badco.hr/hr/news-item/premijera-rad-panike

 

Komentari