Posjetite izložbu “Va Zamete“ ove subote, posve drugačiju od drugih!

480
ex tempore va zamete

U organizaciji Mjesnog odbora Zamet i Kluba starijih osoba Zamet smiješi nam se Ex tempore i zanimljiva izložba! Otvorenje izložbe, na koju ste svi pozvani, predviđeno je za 15. listopada (subota), na Trgu riječkih olimpijaca (sportska dvorana Zamet), od 10 do 17 sati, a obuhvaća radove riječkih amaterskih slikarica i slikara. Ali to nije sve, jer za potpun doživljaj i umjetničku atmosferu prilikom otvorenja izložbe nekolicina slikara stat će pred publiku i slikati. Tom prilikom pokazat će svoje umijeće i lakoću s kojom nanose boje na papir ili platno, ovisno o kojoj se tehnici radi, mada većina autora preferira akril tehniku. Iz organizacije poručuju da je smisao ove izložbe ojačati kulturni duh Zameta, ali i manifestacijom povezati sve građane Zameta i Rijeke te da sve ovo rade vođeni ljubavlju prema kraju u kojem žive i prema umjetnosti kojom se bave. Nadaju se dobroj posjećenosti i da će manifestaciju spremno organizirati i idućih godina.

Vezano za ovu hvale vrijednu inicijativu porazgovarali smo sa Sandrom Načinović, članicom organizacije manifestacije „Va Zamete“, čije će se slike također nalaziti na ovoj izložbi. Na pitanje kako je sve krenulo, Sandra ističe da u svemu veliku zaslugu ima Udruga umirovljenika Zamet i Mjesni odbor Zamet, koji su grupi autora pomogli da stanu na svoje noge, odnosno ustupili prostor za slikanje, ali i pomogli u organizaciji manifestacije.

„Uz sve ostale izložbe koje se odvijaju po gradu, i mi smo poželjeli organizirati izložbu na Zametu. I tako smo krenuli u organizaciju. Dok ne osnujemo udrugu, djelujemo kao grupa građana, odnosno skupina slikara amatera koja želi slikati i predstaviti javnosti svoje radove. Slikamo zajedno, nalazimo se jednom tjedno i jedan drugom prenosimo svoja znanja i vještine slikanja. U sklopu ove slikarske manifestacije za autore su predviđene  i dvije skromne financijske nagrade, i to za jednu za izloženih slika, a drugu za najbolju sliku naslikanu na izložbi tog dana. Pritom nagrađeni radovi i dalje ostaju u vlasništvu autora. Predviđena je i nagrada za posjetitelje i to one koji će glasati za izložene radove. Nakon što ostave svoje podatke, ulaze u „bubanj“ i pred sam kraj manifestacije u 16,30 izvući ćemo sretnog dobitnika“, pojasnila nam je Sandra Načinović sve bitno vezano za umjetničku manifestaciju „Va Zamete“ te nadodala da se kiše ne treba bojati, jer u rezervi imaju vanjski prostor zaštićen od kiše.

ex tempore va zamete

O daljnjim planovima Sandra nam je rekla kako uskoro žele osnovati udrugu koja će im znatno pomoći u budućem radu i u sklopu koje na proljeće planiraju organizirati novi Ex tempore, s puno više autora i izlagača, ali i zanimljivosti za posjetitelje, što bi još bolje pomoglo u brendiranju dobro osmišljene manifestacije „Va Zamete“.

Svi ste pozvani i dobrodošli ove subote, 15. listopada, od 10 do 17 sati, na Ex tempore izložbu i manifestaciju „Va Zamete, a vrijedi ponoviti da će jedan sretan posjetitelj kao nagradu za glasanje na dar dobiti autorsku sliku.

Tekst: Dunja Pavešić

Komentari