Ponovno otvorenje izložbe “Sanjaju li biljke sutrašnjicu?” Igora Eškinje

22
Izvor: Rijeka 2020

Izložba Sanjaju li biljke sutrašnjicu? riječkog umjetnika Igora Eškinje ponovno će biti otvorena u četvrtak, 13. kolovoza 2020.g. u prostoru DeltaLaba na adresi Delta 5 u Rijeci, u 17 sati.

Uzorke biljaka iz napuštenih riječkih industrijskih prostora umjetnik je transformirao u dizajnerske uzorke, predstavljajući ih u formi zidnih tapeta – obliku ukrašavanja interijera koji je u 19. stoljeću bio izuzetno izražen.

U procesu rada na izložbi, Eškinja je surađivao s biolozima iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Željkom Modrić Surinom i Boštjanom Surinom, s kojima je obilazio prostore nekadašnjih tvornica, skladišta i lučkih pristaništa koji su omogućili razvoj Rijeke i oblikovali je u urbani okoliš kakav danas poznajemo.

Izložba Sanjaju li biljke sutrašnjicu? ostaje otvorena do 22. kolovoza 2020.g., a radno vrijeme DeltaLaba je od ponedjeljka do subote od 17 do 21 sat, uz mogućnost dogovora drugih termina uz prethodnu najavu. Ulaz je slobodan.

Izložba je, podsjetimo, postavljena u okviru programa Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Organizator izložbe je udruga Drugo more, koja je korisnik financijske podrške Zaklade Kultura nova. Partner je Prirodoslovni muzej Rijeka, a program su podržali Ministarstvo kulture RH i Odjel za kulturu Grada Rijeke.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Izvor: Rijeka 2020

Komentari