Počinje ŠTIKLA – festival jazz i eksperimentalne glazbe

25

U četvrtak, 9. srpnja u 21 sat započinje ovogodišnja ŠTIKLA – festival jazz i eksperimentalne glazbe, a ove godine odvija se u sklopu projekta Kantrida – Europski kvart kulture 2020 i vodi je glazbenik Zoran Majstorović. ŠTIKLA JE ciklus koncerata eksperimentalne i jazz glazbe koji su 2012. pokrenuli Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli.

Prvi u nizu koncerata održavat će se u beach baru Morski prasac, a izvođači su THE STERPTET, kvintet glazbenika okupljenih oko trubača Branka Sterpina, dugogodišnjeg člana Jazz Orkestra Hrvatske Radiotelevizije i višestrukog dobitnika nagrade “STATUS” za najboljeg hrvatskog jazz trubača. Bandleader Sterpin okupio je međunarodni sastav vrsnih glazbenika, a glazba koju izvode varira od bluesa preko jazza do funka.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Komentari