Počinje Škola glume Ri Teatra!

Ri Teatar organizira 28. Školu glume za uzrast iznad 17 godina koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija.

156

Škola će trajati 4 mjeseca, od listopada 2015. do siječnja 2016., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i individualne probe tokom tjedna. Početak je predviđen za 03. listopada 2015., a diplomska predstava će biti izvedena sredinom siječnja 2016.

Škola glume Ri Teatra će biti organizirana u obliku vikend radionica koje će voditi profesionalni glumci, redatelji, koreografi…., a u koordinaciji glumca i redatelja Ri Teatra Bojana Lakoša, uz asistenciju mladih glumaca Lane Orlić i Saše Poštića. Primjereno dobi i iskustvu, polaznici Škole glume kroz igru i razne zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnog dramskog rada, svladavaju specifične zadatke vezane uz samu prirodu dramskog stvaralaštva i kazališnog medija, ali i opće odgojno-obrazovne zadatke koji pridonose osobnom razvoju i stjecanju kulturnih navika. Ostvarivanjem prvih, polaznicima osiguravamo temeljitu pripremu i provjeru sposobnosti za eventualni studij glume, režije, dramaturgije, teatrologije i slično. Ostvarivanjem drugih, polaznike pripremamo za skladan život u društvu te za suvremenu i kulturnu javnu komunikaciju u medijskoj civilizaciji koja sve više inzistira na osobnosti i individualnosti javnog nastupa.

Nakon završene škole glume svi zainteresirani će dobiti priliku nastaviti rad u predstavama Ri Teatra ili nastaviti pripremu za upis na Akademije Dramskih Umjetnosti. Upisi su nedjeljom, i to 13., 20. i 27. rujna u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Kalvarija 8.

Sve informacije možete dobiti na tel. 051/375-866 ili gsm. 091/ 253-8991 ili putem e-maila: ri.teatar@ri.t-com.hr

Komentari