Park in Zagreb – Summer Art Festival

76

Zamišljen je kao ljetni festival zabave i kulture sa besplatnim programom koji se održava u Parku Ribnjak te adekvatnim otvorenim i zatvorenim gradskim prostorima. Park-in-Zagreb je godišnji festival koji je postao tradicionalno zagrebačko ljetno kulturno događanje. Sedmi po redu Park-in-Zagreb Festival 2012. godine, trajati će od 26.06. – 07.07. 2012.

Organizatori su Udruga KULA, Centar mladih Ribnjak i Artim Produkcija. Osim ovdje navedenih glavnih organizatora, u organizaciju Festivala uključeno je još niz drugih udruga, kulturnih centara, klubova i pojedinaca.

Cilj je svakog dana trajanja Festivala ponuditi mladima koji se zateknu u Zagrebu raznolik kulturni sadržaj kao što su koncerti, predstave, radionice, projekcije, izložbe, performance… Želja organizatora je omogućiti domaćim i stranim, mladim i još mlađim, umjetnicima predstavljanje publici, u opuštenoj i neobaveznoj zagrebačkoj ljetnoj atmosferi.

 

Festival Park-in-Zagreb organizacijski je instrument povezivanja mladih koji imaju nešto za reći, pokazati, odsvirati, odglumiti, izložiti, sa onima koji to žele pogledati ili poslušati. Iz toga proizlaze tri osnovne uloge Park-in-Zagreba, a to su: komunikacija, zabava i edukacija. Ciljana skupina Festivala su mladi u dobi od 15-30 godina, no u sklopu Festivala su i programe i radionice za one najmlađe (od 8-14 godina), te za publiku iznad 35 godina.

Program Park-in-Zagreb Festivala svakodnevno publici nudi:

Radionice (prilagođene svim uzrastima mladih: plesne, likovne, glazbene, spotrske, kiparske, kulinarske, fotografske, dramske…)

Izložbe (slika i fotografija mladih umjetnika)

Predstave (profesionalnih i amaterskih dramskih skupina)

Književna predstavljanja (čitanja djela mladih pisaca)

Predavanja (o raznim temama iz umjetnosti, znanosti i sporta)

Koncerte (u sklopu koncertnog djela Festivala sudjeluje veliki broj domaćih i stranih afirmiranih izvođača ali i onih mladih i perspektivnih čije vrijeme tek dolazi. )

Ostali program (ostali program svakog izdanja PIZ-a uključuje jedan dan posvećen kulturi neke druge zemlje, za 2012. planiran je Dan Egipta dok je 2011. g. jedan cijeli dan bio posvećen španjolskoj kulturi; ostali program također uključuje zabavne sadržaje vikendom u Parku Ribnjak kao što su ljudski Čovječe ne ljuti se, graničar i sl.)

Komentari