Paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete započeo Advent u Rijeci

40

Prvu adventsku svijeću na Trgu Ivana Koblera upalio je riječki nadbiskup, mons. Ivan Devčić.

Paljenju prve svijeće na adventskom vijencu prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednica Gradskog vijeća grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Prvu adventsku svijeću upalio je riječki nadbiskup, mons. Ivan Devčić koji je pritom govorio o značaju Adventa, odnosno Došašća.

U prigodnom programu na Koblerovom trgu nastupili su Mario Lipovšek Battifiaca i Komorni zbor Schola Cantorum.

Ovogodišnja tema uređenja adventskog vijenaca na Koblerovom trgu je Godina čitanja. Akciji uređenja priključili su se djeca i tete Dječjeg vrtića More koji su odbačene kuglice za bor kaširali sa stranicama odbačenih knjiga i na taj način osmislili i pripremili ukrase za adventski vijenac. Sav pribor za ukrašavanje osiguralo je KD Čistoća.

Grane jele za adventski vijenac ove godine su donirali građani, vlasnici stabala koja su morala biti uklonjena a želja vlasnika bila je da se grane ne bace nego da se iskoriste u ovo blagdansko vrijeme.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, upaljena je i sva blagdanska rasvjeta na Korzu i na ostalim riječkim ulicama i trgovima.
Usprkos lošem vremenu tijekom dana, riječko Korzo bilo je puno.

Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-12 Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-11 Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-16 Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-17 Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-13 Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-9 Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-4 Paljenje-prve-adventske-svijeće-i-blagdanske-rasvjete-6

Komentari