Ovog vikenda u Bakru božićni koncert pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan i doček konvoja brodova sa hodočašća sv. Nikoli

75
kaplan

Druga nedjelja Adventa nam je pred vratima, a u Bakru vas očekuju sljedeća događanja:

3. 12. – subota


Božićni koncert pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan održat će se u Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru u 19.00 sati. Koncert je ostvaren u okviru programa Kulturne mreže Primorsko-goranske županije.

Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ Rijeka osnovan je 2006. godine, a u sklopu udruge djeluju mješoviti, djevojački i dječji zbor „Kap“. Mješoviti zbor broji 30-ak članova. Umjetnička voditeljica zbora je Doris Kovačić. Repertoar čine umjetničke skladbe svih stilskih razdoblja, od renesanse do 21. stoljeća, kao i obrade narodne, popularne i gospel glazbe. Osobito rado izvode djela skladatelja čije ime s ponosom nose – Josipa Kaplana. Zbor je do sada ostvario zapažene uspjehe i nastupio u brojnim prilikama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kap

Na zborskim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu (Češka, Austrija, Makedonija, Slovačka, Italija, Bosna i Hercegovina i dr.) zbor osvaja najviše nagrade od kojih izdvajamo: 5 državnih zlata, 8 međunarodnih zlata i 6 međunarodnih srebra te mnoge posebne nagrade za umjetnički dojam, koreografije i sl. Na međunarodnom natjecanju „Lege artis“ u Tuzli 2018. osvajaju Grand Prix te nagradu „Čestmir Mirko Dušek“ za najboljeg dirigenta. Na virtualnom natjecanju božićnih pjesama „GLAZ-B-OS“, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, 2020. godine osvojili su 1. mjesto!

4. 12. – nedjelja
Doček konvoja brodova sa hodočašća sv. Nikoli – Masarykova obala u 13.30 sati

L.B.

Komentari