Ovog četvrtka i petka posljedni postav “Svjetlarne Lovran” u Galeriji Laurus

21

U četvrtak, 9. prosinca 2021.g. u 17.00 sati u Galeriji Laurus u Lovranu (Trg slobode 14) za posjetitelje se otvara treći, ujedno i posljednji, postav “Svjetlarne Lovran”,  kulturno-umjetničkog projekta studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, koji u fokusu ima medij svjetla. Postav se može razgledati tog i sljedećeg dana, u petak 10. prosinca, od 17.00 do 20.00 sati, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje.  Publika u galeriju ulazi po principu ‘pet po pet’, uz obavezno korištenje medicinske maske ili maske za lice te održavanje potrebnog fizičkog razmaka.

Pod mentorstvom prof. Lare Badurina, u projektu sudjeluju studenti Katarina Kožul, Doris La Mazza, Marko Mrvoš, Filip Novak, Tena Njegovan, Kaja Resman i Sara Viljušić, a stručni suradnik je Damjan Šporčić, multidisciplinarni umjetnik iz Rijeke. “Svetlarna Lovran” dio je koncepta Platforma za eksperiment 4.2vannastavnog programa organiziranih scenografskih radionica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, koji u svojim umjetničkim istraživanjima spaja dva umjetnička područja: vizualno i izvedbeno. Događanje organizira Općina Lovran, a koncept se naslanja na ”Susjedstvo Lovran’’ – niz kulturnih aktivnosti koje su se prošle godine odvijale u sklopu projekta ”27 susjedstava’’ Rijeke 2020 –  Europske prijestolnice kulture u Lovranu.

postav drugi 2

Dosadašnja dva postava “Svjetlarne Lovran”, koji su u Galeriji Laurus publici bili dostupni prošloga tjedna odnosno u studenom, moguće je pogledati na Facebook stranici Platforma za eksperiment.

L.B.

Komentari