Otvoreno Ljeto na Gradini – romantika uz dvije tisuće svijeća

Spektakularno otvorenje naposjećenije riječke manifestacija protekle dvije sezone - Ljeta na Gradini i ove je godine privuklo zavidan broj posjetitelja.

432

Nakon prošlogodišnjih tisuću, ove je godine 11. Ljeto na Gradini otvoreno uz dvije tisuće svijeća, što unutar prostora same Trsatske gradine, što u prostoru parka ispred.
Osim u spektakularnom prizoru plamena svijeća, posjetitelji su mogli uživati u ambijentalnoj rasvjeti, scenskim elementima te nastupima čak petnaest izvođača.

Konceptualni umjetnik Leo Oell Serafimi otvorio je manifestaciju uz zvukove gonga, dok je deset kostimiranih performerica na različitim pozicijama u parku oduševljavalo brojne okupljene svojim elegantnim pokretima kreirajući gotovo izvanzemaljsku atmosferu.

Došla sam ovdje sa zaručnikom. Jako je romantično i predivno… Drago mi je da imamo ovako nešto u Rijeci. Svake godine je sve ljepše i ljepše“, rekla nam je posjetiteljica Maja.

Za ugođaj u prostoru Trsatske gradine bili su zaslužni violinistica Anamarija Martinčić, plesna skupina Ri Dance te pjevač Dino Antonić uz pratnju Aleksandra Šupka na gitari.

Ljeto na Gradini 1

Sljedeći događaj u sklopu Ljeta na Gradini najavljen je za četvrtak, 7. srpnja, kada će se cijeli prostor perivoja Gospe trsatske pretvoriti u jedinstvenu ambijentalnu pozornicu. Naime, dolazi dvadeset i pet umjetnika iz zbora mladih „Josip Kaplan“, sedamnaest plesača iz plesne udruge Ri Dance te četiri gudača i pijanist.

Nemojte ni ove godine propustiti Ljeto na Gradini, zaista će biti mnoštvo zanimljivog sadržaja u kojemu će moći uživati baš svi!

Komentari