Otvorenje izložbe Dejana Bana u Erste Clubu

238

erste club - dejan ban

U petak 3. travnja 2015. s početkom u 18 sati, otvara se izložba pejzažnih fotografija umjetnika Dejana Bana u Erste Clubu, poslovnici za mlade u Rijeci, Frana Supila 6. Dejan Ban rođen je u Rijeci, po struci građevinski tehničar i grafički dizajner. Fotografijom se bavi nepunih šest godina, no ljubav prema fotografiji traje još od ranog djetinjstva, od doba analognih aparata pa tako i mehaničke Yashice, koja mu je već tada pomogla u shvaćanju osnovnih tehničkih pojmova u fotografiji.

Radovi Dejana Bana većinom su orijentirani na pejzaže, a u tome mu uvelike pomažu ljubav prema planinarenju i život na Grobniku, dvije stvari koje mu daju neiscrpnu inspiraciju u fotografiranju pejzaža. Osim pejzažne fotografije, bavi se i ostalim stilovima, makrom i “lovom” raznih detalja te crno bijelom tehnikom koja predstavlja svojevrsnu bezvremenost i tip fotografije koji će uvijek biti moderan. Član je foto kluba “Kolor”, a njegove fotografije bile su izlagane na raznim izložbama diljem Hrvatske. Objavljene su i u nekim časopisima od kojih izdvaja poznati Foto-MAG te LIVINGSTONE, poznat i van granica Hrvatske.

Izložba će se u Erste Clubu moći pogledati od ponedjeljka do petka, do 8.30 do 16.30 sati, a zaključno do 29. travnja 2015.

Komentari