Otvorenje izložbe Changes and Challenges u sklopu novog izdanja manifestacije Glowing Globe

101
Glowing Globe

U srijedu 11.10. u 19 sati u Galeriji Kortil otvara se izložba Changes and Challenges u organizaciji Centra za inovativne medije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Izložba se svake godine održava kao dio programa manifestacije Glowing Globe.

Glowing Globe je međunarodna manifestacija inovativnog i edukativnog programa koji istražuje pojmove i fenomene post digitalne kulture, što je posebno aktualno u suvremenoj umjetnosti i društvu.

Umjetnička djela koja će biti prikazana otvaraju pitanja i osvještavaju nestabilne pozicije u suvremenom društvu koje se neprestano mijenja pod utjecajem raznih kriza (klimatske, zdravstvene, ekonomske, ratne). Izložba želi istražiti na koji se način i kako skup suvremenih problema reflektira u inovativnim umjetničkim praksama te koji su aktualni umjetnički narativi mogući odgovori na globalne krize. Radovi se odnose se na digitalnu umjetnost kao što su 2D digitalni i 3D printevi i skulpture, 360 video, video animacija, virtualna i proširena stvarnost, zvučna umjetnost i suvremeni performans.

Uz izložbu, kao popratni program, na Sveučilištu u Rijeci održat će se simpozij koji će okupiti umjetnike, stručnjake za digitalne tehnologije, filozofe i druge teoretičare koji će pridonijeti boljem razumijevanju šireg društvenog konteksta s interdisciplinarni pristup.

U Kortilu izlažu: Jonas Blume, Alex Brajković, Gabriel Hensche, Joanna Hoffmann, Martina Menegon, Lauren Moffatt / Nika Rukavina i Michaela Strumberger.

Radno vrijeme galerije Kortil: ponedjeljak-petak od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Komentari