Berlinske bilješke

119

BooEx1

BooEx predstavlja umjetnicu Ines Kotarac, koji će po prvi put svoje radove predstaviti hrvatskoj publici na izložbi „Berlinske bilješke“ u sklopu BooEx projekta udruge Boonika u Veslačkoj 23, 10000 Zagreb  27.02.2014. s početkom u 20 sati.

BooEx (Boonika izložbe) samo je jedan od projekata udruge Boonika, platforme vizualnog dijaloga, organizirane radi postizanja zajedničkog interesa promoviranja umjetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.

U kratkom roku, projekt Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj domaćoj umjetničkoj sceni, koja se materijalizirala velikim interesom underground i mainstream publike koja posjećuje naše manifestacije, kao i u medijskom najavljivanju i praćenju naših događanja.

„Ono što držimo lijepim definira nas kao osobu. Subjektivni razmjer i domena lijepog tvore našu osobnu mentalnu galeriju koja obujmom može biti dalekosežan izložbeni prostor ili omanja izba. Fotografkinja Ines Kotarac ima široko poimanje estetike. Njena zapažanja obuhvaćaju i fokusiraju široki spektar vizualnih podražaja; ljudsku putenost, prirodu, materijalni svijet, atmosfere i ozračja. Lakše bi bilo istaknuti ono čega se ona svojim radom ne dotiče, ako uopće postoji vid postojanja u kojem ona ne nalazi ljepotu.“ – iz teksta izložbe Lejm – O

Tijekom izložbe će se 08.03.2015.u organizaciji Vox Feminea Platforme u prostoru galerije Boonika održati predstavljanje Platforme i razgovor na temu mapiranja potreba umjetnica povodom Međunarodnog dana žena. Druženje, razgovor i razgledanje izložbe trajat će od 17 do 20 sati. Događaj je otvoren za sve zainteresirane.

BooEx2

Komentari