Otvorena samostalna izložba “Identitet” Claudia Franka: Proslavljen 83. rođendan umjetnika

98
CLAUDIO FRANK

Dana 2. studenog, u Galeriji Artsada, s uspješnim otvorenjem, predstavljena je samostalna izložba renomiranog akademskog slikara Claudia Franka, pod nazivom “Identitet”. Ova izložba predstavlja njegov najnoviji ciklus radova, nastalih tijekom jeseni 2023. godine. Riječ je o pejzažima u tehnici akrila, koji se ističu bogatim bojama i izražajnim potezima kistom. Ovom izložbom, Frank na platno prenosi svoj osobni doživljaj i interpretaciju primorskog pejzaža, koji je duboko utkan u njegovom vlastitom identitetu. Unatoč kišovitom vremenu, otvorenje je privuklo oko pedesetak uzvanika, što jasno pokazuje interes za Frankovu umjetnost. Otvorenje je bilo obogaćeno i glazbenim programom. Claudiu Franku na violini pridružile su se njegova kći Esperanza Frank na violini te Nataliya Marycheva na klaviru. Kustosica galerije, Matea Bakotić, srdačno je pozdravila prisutne i čestitala Claudiu Franku na njegovom 83. rođendanu te službeno otvorila izložbu.

Claudio Frank, rođen 2. studenog 1940. u Opatiji, započeo je svoju karijeru kao violinist u kazališnim orkestrima, da bi se kasnije, u 1960-ima, posvetio slikarstvu. Diplomirao je na prestižnoj Breri, akademiji likovnih umjetnosti u Milanu, 1979. godine. Tijekom studija u Milanu, paralelno je usavršavao svoje glazbeno umijeće na Konzervatoriju Giuseppe Verdi. Postigao je značajne uspjehe u umjetnosti, izlažući samostalno na mnogim izložbama diljem Europe, uključujući gradove poput Pariza, Zagreba, Rijeke, Beča i drugih. Trenutačno živi i stvara u svom ateljeu u Volosku.

Izložba “Identitet” ostaje otvorena do 22. studenoga i nudi mogućnost kupnje radova. Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti u radno vrijeme galerije od srijede do nedjelje, između 10 i 14 sati, na adresi Andrije Štangera 22, Volosko.

CLAUDIO FRANK MARIJANA VARAŠANEC ALESSANDRA BAN, NIVES BAKOTIĆ, SANJIN BAKOTIĆ claudio frank claudio frank claudio frank

Komentari