Otvorena izložba Riječkog karnevala „Volim grad koji teče“

87
Izložba Volim grad koji teče

“Volim grad koji teče” česta je fraza koja se posljednjih godina u Rijeci može vidjeti na svakom koraku, a brojni Riječani taj natpis stavljaju kao suvenir i na svoje automobile, gdje god bili diljem svijeta. Jednako kako našim gradom protječe Rječina, isto tako jednom godišnje najdražim nam gradom potekne i “rijeka” malih i velikih maškara na Dječjoj i Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Gotovo tri tisuće zaljubljenika u maškare i Riječki karneval, iz brojnih karnevalskih grupa udruženih u Riječku udrugu karnevalista (RUK), ali i njihovi prijatelji iz Riječkog prstena, nemali su broj puta na Korzo donijeli upravo kostime s obilježjima našega grada.

Uoči 41. Međunarodne karnevalske povorke dio tih kostima predstavili su i na izložbi istoimenog naziva – “Volim grad koji teče” u prostorima riječkog Tower Centra Rijeka, ponosnog pokrovitelja Riječkog karnevala. Neke ćete simbole grada odmah prepoznati, a neki će vas potaknuti na istraživanje riječke prošlosti i sadašnjosti. Izložba je otvorena na 2. katu Tower Centra Rijeka sve do 14. veljače.

Tower Center Rijeka, kao aktivan član zajednice, izrazito je ponosan što tradicionalno sponzorski podržava Riječki karneval, vrednuje očuvanje lokalne baštine običaja, važnih za zajednicu u kojoj djelujemo. Radujemo se prilici, da drugu godinu zaredom duh karnevala prenesemo i na hodnike Centra, kroz postav zanimljive izložbe kostima. Vjerujemo da će posjetitelji prepoznati trud i entuzijazam karnevalista, baš kako i mi to činimo.“, izjavila je Maja Baković, direktorica Tower Centra Rijeka.

Predsjednica Riječke udruge karnevalista Maja Stepančić istaknula je kako joj je drago da se ideja od strane Riječke udruge karnevalista i Tower Centra Rijeka i drugu godinu za redom realizirala uz suradnju Turističke zajednice grada Rijeke. Članovi Riječke udruge karnevalista trude se da dašak Riječkog karnevala donesu u svaki kutak grada.

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, istaknuo je kako ga izuzetno veseli nastavak suradnje s Tower Centrom Rijeka i Riječkom udrugom karnevalista te da će i dalje podržavati ovakve projekte, koji pridonose očuvanju karnevalske tradicije i običaja ovog kraja.

Aktualna kraljica Riječkog karnevala Maja Babin svima se zahvalila na predivnom karnevalskom putovanju koji je iza nje te istaknula značaj upravo ovakvih manifestacija za sve karnevaliste, koji svake godine ulažu puno truda i ljubavi za šivanje i pripremanje kostima za Međunarodnu karnevalsku povorku.

Meštar Sandi zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji izložbe karnevalski kostima te podsjetio sve prisutne koliko odricanja i vremena je potrebno za sve predivne karnevalske kostime koji se izrađuju iz godine u godinu.

Projekt je realizirala Riječka udruga karnevalista u suradnji s Tower Centrom Rijeka i Turističkom zajednicom grada Rijeke.

Komentari