Otvorena izložba “Priče plavog horizonta – Jugolinija 75 godina” u PPMHP-u

66
PRIČE PLAVOG HORIZONTA – JUGOLINIJA 75 GODINA

Sinoć je pred mnogobrojnom publikom svečano otvorena izložba “Priče plavog horizonta – Jugolinija 75 godina” autora Nikše Mendeša, muzejskog savjetnika, značajna za naš grad i Primorsko-goransku županiju.

Pozdravnu riječ uputila je Nikolina Radić Štivić, ravnateljica Muzeja, naglasivši da je izložba  prisjećanje na nekadašnjeg velikog gospodarskog diva Jugoliniju i sve pomorce i njihove obitelji, a s ciljem da sami osvijestimo koliko uz more i s morem možemo biti uspješni. Istaknula je i kako bismo trebali razvijati one gospodarske grane koje Rijeku i našu županiju ponovno mogu staviti na karte koje su značajne u svjetskim razmjerima. Ravnateljica je najavila i online inačicu izložbe koja će biti dostupna od 7. lipnja na poveznici jugolinija.ppmhp.hr

PRIČE PLAVOG HORIZONTA – JUGOLINIJA 75 GODINA

Priča o pomorcima i utjecaju Jugolinije na život

Nikša Mendeš, autor izložbe, naglasio je kako je muzejska Zbirka Croatia Line bila temelj ove izložbe, a zahvalio je svima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarenju izložbe, posebno kapetanu Zvonimiru Stipanoviću na donaciji brodskog zvona s broda »Sušak« i kapetanu Velimiru Domijanu na bogatoj dokumentaciji. Izložba je i priča životima pomoraca kao i o utjecaju Jugolinije na život, gospodarstvo i politiku grada Rijeke.

Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko goranske županije istaknula je zadovoljstvo ostvarenom izložbom o čijem značenju za naš grad i Županiju govore i brojni posjetitelji koji su večeras došli na otvorenje. Sonja Šišić je otvorila izložbu i pozvala posjetitelje da je – uz vodstvo autora Nikše Mendeša –  razgledaju.

PRIČE PLAVOG HORIZONTA – JUGOLINIJA 75 GODINA

L.B.

Komentari