Otvoren natječaj za izbor najboljeg doživljaja, autorskog jela i najboljeg suvenira industrijske baštine grada Rijeke

15

Bogata industrijska baština Rijeke nijemi je svjedok vremena koje je trajno obilježilo njezinu sudbinu i odredilo njezin izgled. S propašću industrije, Rijeci su ostala u nasljeđe vrijedna arhitektonska djela s kraja 19. i prve polovice 20. stoljeća, koja tek u posljednje vrijeme postaju vidljiva, no u najvećem slučaju još uvijek su u velikoj mjeri tek neiskorišteni kulturni resurs.

U sklopu prekograničnog projekta “Inspiracija – revitalizacija gradova industrijske baštine za proboj kulturnog turizma u Trbovlju, Slovenskoj Bistrici, Labinu i Rijeci”, otvoren je natječaj za najbolji doživljaj, autorsko jelo i najbolji suvenir industrijske baštine grada Rijeke.

Na natječaju će se odabrati dva idejna rješenja za lokalni suvenir inspiriran riječkom industrijskom baštinom, koji će biti i izvedeni te će služiti u promotivne svrhe projekta. Bit će odabrana i najoriginalnija ideja doživljaja u stilu lova na blago te autorsko jelo, također inspirirano riječkom industrijskom baštinom. Na natječaj se mogu prijaviti sve pravne i fizičke osobe.

Svaki kandidat može sudjelovati u raznim temama natjecanja, ali je potrebno za svaku temu posebno pripremiti i dostaviti dokumentaciju, odnosno prototip proizvoda zajedno s prijavnim obrascem. Svaki autor može sudjelovati u natječaju s najviše tri prijedloga.

Ocjenjivanje pristiglih radova provest će stručna komisija čiji će sastav činiti predstavnici partnera u projektu. Stručna komisija odabrat će dva najbolja likovna rješenja za suvenir te dodijeliti novčane naknade autorima u iznosu od 150 eura bruto. Novčanom nagradom od 500 eura bruto bit će nagrađen autor najbolje ideje za turistički doživljaj povezan s industrijskom baštinom. Iznosom od 200 eura bruto bit će nagrađen autor najoriginalnijeg jela. Autorima će nagrade biti isplaćene u kunskoj protuvrijednosti isključivo putem računa.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na mrežnoj stranici i društvenim mrežama projekta Inspiracija https://www.inspiracija.eu te na mrežnoj stranici tvrtke Subjekt https://www.subjekt.eu koja kao partner u projektu provodi natječaj.

Sve informacije o natječaju i prijavnice za sudjelovanje na natječaju dostupne su na mrežnim stranicama www.subjekt.eu te na www.inspiracija.eu na kojoj je moguće dobiti i više informacija o projektu. Kandidati svoje prijave dostavljaju poštom najkasnije do petka 14. kolovoza 2020. godine na adresu Subjekt d. o. o. Drage Šćitara 34, 51000 Rijeka. Prijavite se i osvojite brojne vrijedne nagrade!

Komentari