Otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

Dugim pljeskom publika u opatijskoj Velikoj ljetnoj pozornici ispratila je film "Lady in number six", Oscarom nagrađeni film koji je i prvi službeno prikazani film u konkurenciji 6. Solo Positivo Film Festivala.

466

Festival je sinoć službeno otvorio župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. “Uživat ćemo narednih dana u glazbi i filmu”, kazao je Komadina otvarajući festival i poželio svima uživanje u filmskim večerima pod vedrim nebom na najvećoj otvorenoj pozornici u Europi.

Solo Positivo publika

“Večeras ste otvorili novu stranicu kulturnog i zabavnog života u Opatiji”, poručio je gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić i izrazio iznimno zadovoljstvo što se 6. Solo Positivo Film Festival održava u Opatiji – gradu koji već 170 godina uspješno živi turizam i koji želi potvrditi da se turizam i sve vrste umjetnosti pa tako i filmska, spajaju.

solo positivo Admir Ćulumarević Rajna MilošDirektor Solo Positivo Film Festivala Admir Ćulumarević zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje festivala, a posebno direktorici Festivala Opatija Rajni Miloš čija je nesebična pomoć bila od iznimnog značaja za Solo Positivo Film Festival. Rajna Miloš je zahvalila na prilici da Opatija ima ovakav festival i izrazila nadu da će se suradnja dugoročno nastaviti.

Publika je pljeskom pozdravila izbornika festivala redatelja Zorana Pezu te predsjednika i članove žirija redatelje Ulija M Schueppela, Ivana Gergoleta i Antonia Nuića pred kojima, kako je naglašeno neće biti lak zadatak. Uz nagrade o kojima će odlučiti žiri, posebnu nagradu odlučuju i glasovi publike.

Otvaranje 6. Solo Positivo Film Festivala uveličali su Zli bubnjari, a manifestaciji su nazočili brojni filmaši i glazbenici koji će narednih 6 dana zajedno s opatijskom publikom uživati u tridesetak dokumentarnih glazbenih filmova koji su u konkurenciji i izvan nje te u koncertima, od kojih je prvi sinoćni – koncert Soul Fingersa.

Foto: Borna Ćuk

Komentari