“Oštija…” – glazbeno-scenska predstava glumaca amatera i glazbenika profesionalaca u subotu u HKD-u na Sušaku

225
oštija

Predstava po prvi put gostuje u Rijeci u HKD -u na Sušaku! Glume, pjevaju i sviraju Zoran Kinkela Mežnjar, Andy Cech, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta i Damjan Grbac. Predstava će se održati u subotu 29. siječnja u HKD-U na Sušaku s početkom u 20:00 sati.

“Oštija…” je glazbeno–scenska predstava glumaca amatera i glazbenika profesionalaca prožeta glazbenim brojevima i simpatičnom konverzacijom između sudionika predstave koji oživljavaju stare domaće aforizme Primorja i Kvarnera.

Predstava je zamišljena kao interakcija između snimljenih video klipova i žive konverzacije popraćene glazbenim brojevima sudionika predstave.

Mudre izreke kao što su „ZA KUMPANIJU SE J’ I POP OŽENIL“, „ KAMO GRE BROD NEKA GRE I BARKA“ te mnoge druge, biti će predstavljene u kratkim pričama koje ove aforizme oživljavaju i daju im pravi smisao.

Oštija slike

Grupa zaljubljenika u čakavski govor, odlučila se na oživljavanje domaćih aforizama. U današnjem domaćem govoru postoji niz aforizama koji se sve manje upotrebljavaju s obzirom da žive samo u čakavskom govoru. Oni žive kroz situacije, govor, komunikaciju. Kao što je i čakavština sve manje zastupljena u društvu shodno promjenama u društvu i dolaskom novih kultura na naše područje tako i aforizmi sve više gube svoje mjesto. Izrađeno je već nekoliko serijala video filmića kroz koje se promoviraju aforizmi. Upravo kroz tu kratku konverzaciju oživljavaju se domaći aforizmi koji u tom trenutku zažive i imaju svoj značaj. Uz glumce, atmosferu, ambijent, komedijalni pristup te spontanost, filmići su montirani na način da su prilagođeni smartfonima, tabletima, kompjuterima, društvenim mrežama što svjedoči skoro preko četiri  tisuće pratitelja projekta, prosječno preko tri tisuće pogleda pojedinog videa.

oštija

Kupite svoje ulaznice na vrijeme i vidimo se u subotu 29.01.2022.

OBAVIJEST: Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. Mogu ju pribaviti svi koji su cijepljeni, preboljeli COVID ili su negativno testirani od strane medicinskog osoblja unutar 48 sati od predstave.

L.B.

Komentari