Osnovnoškolci iz cijele Hrvatske stižu u Art-kino

203

Art-kino Croatia je domaćin 53. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Revija, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Art-kina, održat će se od 30. rujna do 3. listopada 2015. godine.

Svečano otvorenje 53. revije će se održati u srijedu, 30. rujna u 19 sati, dok će se istog dana, u 18 sati, održati i promocija novog broja časopisa Hrvatski filmski ljetopisa kojeg će predstaviti Diana Nenadić, voditeljica izdavačke djelatnosti HFS-a, redatelj Boris Poljak te montažer Slaven Zečević koji su ujedno i članovi žirija Revije.

U Rijeku će pristići 200-tinjak školaraca iz cijele Hrvatske koji će predstaviti svoje filmove te pogledati filmove svojih kolega tijekom četiri dana trajanja Revije. Tijekom 53. revije hrvatskog stvaralaštva djeve u Rijeci održat će se i promocija novog broja filmskog časopisa «Hrvatski filmski ljetopis», učiteljima i nastavnicima će biti predstavljen udžbenik za medijsku kulturu te će održat radionica namijenjena školarcima u Osnovnoj školi «Nikola Tesla».

Program od srijede do petka donosi sedam revijskih programskih projekcija s ukupno 92 kratkometražna filma, dok će se posljednji dan proglasiti pobjednici i svečano zatvoriti Revija. Najbolje filmove pojedinih kategorijama odabrat će Stručni ocjenjivački sud čiji su članovi ugledni hrvatski filmski te međunarodni dječji žiri te žiri sastavljen od učenika riječkih osnovnih škola.

Revija se provodi u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a s obzirom na to da je riječ o filmskoj manifestaciji koja ima za cilj promociju dječjeg filmskog stvaralaštva, kao partner u organizacije iste u ovoj godini, odabrano je upravo Art-kino Revija se provodi u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a kao partner u organizacije u ovoj godini odabrano je upravo Art-kino Croatia jer od svog osnutka posebnu pažnju posvećuje upravo programima za djecu i mlade te kroz program “Škola u kinu” sustavno razvija filmsku i medijsku kulturu. Ovo je posebno važno imajući u vidu činjenicu da se Revija održava ponovno u Rijeci nakon skoro tri desetljeća.

Komentari