Opatijski kukali otvorili kupališnu sezonu 2022. uz picigin i šampanjac

289

Tradicionalna novogodišnja čestitka gradonačelnika i 18. otvaranje kupališne sezone 2022. točno u podne obilježili su prekrasan, sunčan, prvi dan nove 2022. godine u Opatiji.

Svim okupljenim Opatijcima i gostima sve najbolje u 2022. godini zaželio je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, a novogodišnju čestitku Opatijcima i svim posjetiteljima Kraljice Jadrana uputili su i Opatijski kukali te njihovi gosti iz Italije, Slovenije i Austrije, na svoj već poznat način, službenim otvorenjem sezone kupanja te zdravicom novoj godini iz morskih valova.

Bila je ovo još jedna jako izazovna godina za sve nas, no kukali su otporni na sve nedaće i nastavljaju promicati zdravi duh i važnost fizičke aktivnosti, sada već i izvan naše Opatije, kazao je kukal Mario Sušanj i izrazio vjeru da će ova godina donijeti bolje dane.

Prije samog kupanja prigodnu je pojesmu o kukalima pročitala njihova ovogodišnja kuma, čakavska pjesnikinja Marina Česen, a potom su kukali u moru zaplesali uz himnu Opatijskih kukala u izvedbi Marija Battifiace i Betty Jurković. Za dobru atmosferu, uz voditelja Bornu Šmera, pobrinuli su se i popularni Trio Asi.

nova godina opatija nova godina opatija nova godina opatija nova godina opatija

L.B.

Komentari