Opatija središte okupljanja međunarodno priznatih stručnjaka u estetskoj medicini

105
Estetska medicina: Sadašnjost, prošlost i budućnost

Opatija je postala središte okupljanja međunarodno priznatih stručnjaka u estetskoj medicini povodom održavanja Hrvatskog kongresa estetske medicine koji služi razmjeni praksi i prezentaciji najrecentnijih istraživanja i inovacija u tom području. Pod nazivom „Estetska medicina: Sadašnjost, prošlost i budućnost“ održava se do 16. lipnja.

Na jučerašnjem otvorenju pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Vesna Čavar je u ime župana Zlatka Komadine, sudionicima i gostima izrazila dobrodošlicu. Ujedno je izrazila zadovoljstvo što je Primorsko-goranska županija podržala održavanje Kongresa i zaželjela svima uspješan rad uz nadu da se nastavi tradicija održavanja skupa.

Okupljenima se, u ime organizatora, obratila i predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elma Bunar koja je istaknula veliki broj okupljenih i sudjelovanje šest znanstvenih organizacija i stručnjaka iz 13 zemalja svijeta te izrazila zadovoljstvo što se i ove godine Kongres održava upravo u Primorsko-goranskoj županiji, u Opatiji, kolijevki lječilišnog turizma.

Estetska medicina: Sadašnjost, prošlost i budućnost

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić je u svom obraćanju istaknula važnost Opatije kao destinacije kongresnog, ali i zdravstvenog turizma te značaj kongresa u svrhu brendiranja Opatije kao destinacije zdravlja.

Kongres koji okuplja velik broj domaćih i svjetskih znanstvenika i stručnjaka iz područja estetske medicine, organiziran je u suradnji s s Union Internationale de Médecine Esthétique i Talijanskim društvom za estetsku medicinu” (SIME).

Dijagnostički i terapijski pristup tretmanima lica, napredne tehnike za različita područja lica i liječenje lokalizirane pretilosti neke su od tema, uključujući i najnovije inovacije u anti-aging medicini te uporabi hijaluronidaze. Tijekom tri dana, predavači će istražiti napredne tehnike za usne, bradu i periorbitalna područja, terapeutske mogućnosti regenerativne medicine te analizirati psihološki utjecaj na pacijente. Posebna pozornost bit će posvećena dijetetici, prehrambenim znanostima i trihologiji, pokazujući kako multidisciplinarni pristup može poboljšati ukupne rezultate estetskih tretmana.

U organizaciji Hrvatske udruge estetske medicine, skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije, Grada Opatije, Turističkih zajednica Kvarnera i Opatije te Hrvatske turističke zajednice.

Komentari