Opatija – savršen izbor za doček Nove godine

127
ljetna pozornica

Advent u Opatiji i ove je godine osvojio srca brojnih domaćih i inozemnih gostiju, a bogat program oduševio je i „velike i male“. Kao savršeno mjesto za druženje s dragim ljudima Advent je „ukrasio“ najsvečaniji dio godine i uvest će nas u novu, 2024. godinu.

U Opatiji će se stara godina ispratiti na više lokacija na otvorenom, a zabava započinje već u jutarnjim satima, u nedjelju 31. prosinca.

Od 10 sati na Plaži Tomaševac se tradicionalno obilježava „Zadnje polne va Opatije“ uz nastup grupe Kantridersi, dok će mališani svoj doček imati na Maloj sceni Ljetne pozornice, gdje ih od 11 sati čeka klizanje, ples, animatori i dobra glazba.

U isto vrijeme, na Slatini, točnije na potezu od hotela Savoy do Ville Madonna, počet će novogodišnji Xmas Street Party uz DJ-eve i trajat će do kasno u noć.

Točno u podne u Parku Angiolina nastupit će Iman Acoustic Trio, a od 13 sati Nova godina će se čekati u Winter Garden-u, ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, uz živu glazbu i DJ-a koji će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati.

Winter Garden

Od 21 sat na Ljetnoj pozornici će se staru godinu ispratiti uz hitove 70-ih, 80-ih i 90-ih, a u isto vrijeme počinje i središnja novogodišnja proslava na gradskoj tržnici uz izvrsne zabavljače:  Nigth Express, Maura Staraja & La Bandu i Šajetu.

Glazbeni programi i novogodišnji dočeci održavat će se i u opatijskim hotelima, restoranima i kavanama.

Glavna prometnica, od skretanja prema hotelu Ambasador do skretanja za opatijsku luku bit će zatvorena za sav promet od 18 sati do 5 sati ujutro.

U ponedjeljak, 1. siječnja točno u 12 sati, gradonačelnik Fernando Kirigin će na Slatini uputiti svoju novogodišnju čestitku svim okupljenim Opatijkama i Opatijcima kao i mnogobrojnim gostima Opatije uz zvukove Puhačkog orkestra Lovran,  a uslijedit će tradicionalno novogodišnje kupanje u „režiji“ Opatijskih kukala, koje će pratiti Dino Antonić Trio te novi kum Opatijskih kukala, Dražen Turina Šajeta.

– Bliži se vrijeme kada ćemo ispratiti 2023. godinu koja je u Opatiji obilježena izvrsnim turističkim rezultatima. Čaroban opatijski Advent koji će trajati do 07. siječnja 2024. g., uz blagdansku atmosferu, vrhunsku gastronomsku ponudu i glazbu, bit će najbolja pozornica za oproštaj od 2023. godine. Svim Opatijkama i Opatijcima, svim naši dragim gostima želimo sretnu i uspješnu  2024. g. – poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Više informacija potražite na https://www.visitopatija.com/advent-u-opatiji.

 

Privremena prometna regulacija 31.12.2023.

 

Od nedjelje, 31.12.2023. u 18 sati do ponedjeljka, 1.1.2024. u 5 sati, za sav se promet zatvara ulica M. Tita od raskrižja s ulicom dr. M. Laginje i ul. F. Peršića (skretanje za hotel Ambasador), do raskrižja s  Radničkom i  ulicom V. C. Emina (skretanje za opatijsku luku).

Napomena: ulica prema opatijskoj luci bit će otvorena za promet iz smjera Slatine.

Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima.

Mole se vozači da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije.

Komentari