Opatija je sinoć bila obavijena zvukovima norveške „tišine“

U hotelu Kvarner, u četvrtak navečer održana je velika završnica 13. izdanja manifestacije Jazz ExTempore

190

Jazz Ex Tempore, hvalevrijedan je multikulturni glazbeni projekt, začet još 2005. godine sa ciljem ujedinjenja kulturne baštine i glazbenih izričaja različitih regija i zemalja Europe i svijeta. Svake godine, Opatiju pohode umjetnici iz različitih krajeva svijeta, koji zajedno sa domaćinima, pod okriljem udruge Liburnia Jazz, na višednevnim radionicama kreiraju jedinstvenu glazbenu priču, koju potom prenose i svojoj publici.

Ovog je tjedna tako, po 13. puta, Opatija bila domaćin ugodnih zvukova nastalih od strane već znanih nam domaćih jazz majstora, ali i glazbenih gostiju iz daleke Norveške koji su svoju veliku završnu priču ispričali posjetiteljima u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Koncert je obilježen fuzijom melodija karakterističnih za hrvatsko i norveško podneblje, protkanih jazz zvukovima, koje su na nešto više od sat vremena, posjetitelje odveli na daleko putovanje norveškim šumama, tamnim puteljcima i hladnim ulicama, da bi ih potom ponovno vratili natrag u Dalmaciju, pa na Kvarner.

„Zvukove sjeverne tišine“, kako je službeni naziv ovogodišnjeg Jazz ExTempore, ovom prilikom kreirali su MAREN MORREAUNET SELVAAG za glasovirom, ERLEND APNESETH na Hardanger violini, ELVIS STANIĆ na gitari i harmonici, vokalistica ALBA NACINOVICH, MARKO LAZARIĆ na bubnjevima, te VEDRAN RUŽIĆ za kontrabasom.

Komentari