Online radionica zvuka njemačkog umjetnika

9
Ova radionica izrade umjetničkog rada pod mentorstvom je njemačkog umjetnika Gabriela Henschea, koja će se održati online, u tri susreta tijekom svibnja.
Radionica je dio Zvučnih okupacija, popratnog programa 7. STIFF-a održanog u studenom 2020. godine koja je prilagođena novonastalim uvjetima epidemiološke situacije.
Centralni fokus radionice je na proučavanju urbanih zvučnih pejzaža, istraživanju ambijenata i promjena koje se događaju u zvuku svakodnevice. Sudionici radionice savladavati će praktične vještine snimanja zvuka s naglaskom na napredne tehnike snimanja na terenu. Po istraživanju tehnoloških mogućnosti snimanja, fokus će se prebaciti na razvoj ideja i koncepata te će sudionici biti u prilici razraditi vlastiti site-specific audio rad koji će dominirati određenom lokacijom u gradu.
Sintetizirajući se s već postojećim vizualnim i auditivnim senzacijama, ritmom, putanjom, koloritom i dinamikom kretanja – audio intervencije će kreirati nove zvučne pejzaže, pokrenuti “žive slike” u prostoru. Radovi će biti izloženi za javnost po završetku radionice. Radionica će se održavati na engleskom jeziku i otvorena je za sve zainteresirane za istraživanje zvuka i snimanja, neovisno o prethodnom iskustvu. Broj sudionika je ograničen.
KAKO SE PRIJAVITI
rok za prijavu je 22.4.2020.
poslati kratko motivacijsko pismo i par riječi o sebi, te primjer prethodnih radova i/ili poveznicu na website, ukoliko postoje; na : sound.occupations@gmail.com
prijašnje iskustvo nije uvjet za prijavu
Detalje o eventu možete pronaći ovdje.

Komentari