Online iz Galerije Laurus u Lovranu pogledajte umjetničku akciju Proljeće 2021.

23

Umjetnička akcija PROLJEĆE 2021. proizašla je iz projekta ČETIRI GODIŠNJA DOBA koji već niz godina izvodi Grupa umjetnika: Damir Božić Pišta, Branko Lenić, Melita Sorola Staničić, Damir Šegota, Deni Šesnić, Jasna Šikanja i Predrag Todorović. Gosti na projektu su Zoran Majstorović i Slaven Tolj.

Izložba je realizirana u organizaciji P.A.L . LAURUS ON-LINE, a za snimanje i montažu videa zaslužan je Goran Pleić.

Umjetnička akcija koja se može pogledati na YouTube kanalu LAURUS ON-LINE izvedena je s namjerom istraživanja zajedničkog umjetničkog izražavanja u prirodnom okolišu te kreiranja postava u galerijskom prostoru.

“Radovi koji su nastali na području Lovranske Drage, gdje smo boravili tri dana, rezultat su procesa doživljaja energije proljeća, što smo si postavili kao zajedničku temu. Bitan nam je  proces rada, način na koji se međusobno povezujemo te promjena koja nastaje kada se radi u specifičnim uvjetima vanjske lokacije,” kazala je Grupa umjetnika. Osim vizualnih umjetnika sudjelovali su i glazbenici što je upotpunilo multimedijalnu odrednicu programa.

Nastale instalacije su privremeno postavljene u prirodnom okolišu, šumi kestena, gdje je izveden i performans glazbenog djela koji je također nastao na istoj lokaciji.

U Galeriji Laurus postavljeni su radovi koji su nastali na vanjskoj lokaciji, ali i radovi koji propituju odnos, percepciju i prožimanje artificijelnog i prirodnog.

Akcija, izložba i video su dio programa LAURUS ON-LINE – Digitalna prilagodba programa Ministarstva kulture i medija RH, a pokrenuti su zbog smanjenih uvjeta izlaganja i posjećivanja zatvorenih galerijskih prostora, uzrokovanih pandemijom Covid 19.

Komentari