Omiljeni riječki Finac, dirigent Matvejeff dolazi u HNK “Zajc”

26

Simfonijski koncert orkestra riječke Opere Matvejeff, Brahms, Sibelius održava se u HNK-u Ivana pl. Zajca u petak, 10. svibnja 2019. s početkom u 19.30 sati. Glavni gost dirigent, maestar Ville Matvejeff riječka će publika ovom prigodom upoznati i kao skladatelja. Omiljeni riječki Finac nastupit će uz još dva gosta iz Finske, dva glazbena virtuoza, Jukka Merjanen na violini i Tuomas Ylinen na violončelu, izvodeći, uz riječki orkestar, Brahmsov Dvostruki koncert za violinu, violončelo i orkestar.

Koncert će obilježiti i riječka premijera skladbe "Ad astra" (2009.) koju je Ville Matvejeff skladao inspiriran slikom Gallena-Kallelaea, a najtiražniji i najutjecajniji finski dnevni list „Helsinki Sanomat“ ovo je djelo proglasilo finskim orkestralnim hitom 21. stoljeća.

Vrhunac večeri svakako će biti izvedba Sibeliusove Pete simfonije, jedne od najljepših njegovih simfonija što osvaja grandioznošću i dubinom te donosi Sibeliusovu najpoznatiju melodiju inspiriranu prizorom jata divljih labudova.

Komentari