Odsada se upisivanje u Sveučilišnu knjižnicu Rijeka vrši online…

14

Sveučilišna knjižnica Rijeka od danas, ponedjeljka 1. lipnja, počet će raditi prema ljetnom radnom vremenu. Radno vrijeme posudbe je od 9:00 do 14:00 sati od ponedjeljka do petka. Također, knjižnica odsada nudi i online upis članova i brojne druge online usluge svojim korisnicima.

Naručiti građu možete učiniti isključivo putem online narudžbenica za posudbu građe i to samo tri primjerka, dok se građa naručena tijekom dana može preuzeti sljedeći dan, a građa naručena do 9:00 isti dan. Navedeno se odnosi na građu za posudbu izvan Knjižnice, kao i za korištenje u čitaonicama. Iz knjižnice napominju da je vraćanje knjiga moguće isključivo u knjigomat, 24 sata dnevno.

Vrijedi spomenuti i da se od 1. lipnja zakasnina naplaćuje po redovnim pravilima, odnosno 1 kunu po danu po knjizi, ali se u prijelaznom razdoblju do 15. lipnja neće naplaćivati. Od ponedjeljka se ujedno za korisnike otvaraju čitaonice (studijska i prostor za grupni rad), ali prema ograničenom sustavu rada od 10:00 do 14:00 od ponedjeljka do petka.

Za online upis u knjižnicu potrebno je ispuniti online upisnicu te priložiti potvrdu o plaćanju. Studenti, maturanti te zaposlenici i umirovljenici Sveučilišta u Rijeci prilažu i dokaz o statusu ako žele ostvariti pravo na određenu visinu članarine. Visina članarine utvrđena je cjenikom usluga.

Nudi Vam se i usluga razgovora s knjižničarima na chatu, zatražiti možete i tematsko pretraživanje, kao i dostavu dokumenata online te digitalizaciju na zahtjev. Dodatne informacije možete pronaći na ovoj poveznici.

Komentari