Održana premijera mjuzikla “Sušak, Sušak”

Pred rasprodanim HKD-om na Sušaku publika uživala u izvedbi prvog mjuzikla na čakavskom!

284

Pred oduševljenom dvoranom gledatelja svih generacija jučer je održana premijera željno i dugo očekivanog mjuzikla “Sušak, Sušak” Mensura Puhovaca i Olje Dešića, u režiji i koreografiji Edvina Liverića.

Sat vremena mjuzikla koji je nastao u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i Studija Maraton bilo je i više nego dovoljno da publika iz dvorane izađe raspjevana, s osmijesima na licu i s nostalgijom za neko doba koje je prošlo, ali kojega se mnogi još itekako dobro sjećaju, ili pamte iz priča. Neka druga vremena, rat i teško doba na Sušak su donijeli brojne promjene, no duh i bezvremenski odnos stanovnika prema svom rodnom mjestu ono je što se nije izgubilo. Kako prihvatiti da se stvari mijenjaju, a neki žele da ostanu iste, kako zadržati duh Sušaka u godinama koje dolaze i sa sobom nose neočekivano, glavno je pitanje na koje ćete dobiti vrlo zanimljiv odgovor.

Fantastična izvedba ansambla predvođenog Mariom Lipovšekom Battifiacom u ulozi Barba Pave i mladim pjevačkim zvijezdama Damirom Kedžom i Katjom Budimčić, pozivnica je da pogledate i uživate u prvom čakavskom mjuziklu, u sat vremena pjesme, smijeha i nostalgije. A ča drugo?

Komentari