Objavljeni datumi i gradovi domaćini MIK-a 2024.: Započinje u Bakru, a završava u Rijeci

149
MIK

Festival Melodije Istre i Kvarnera, slavi važan jubilej ove godine – 60 godina od prve festivalske večeri.

Jedan od najstarijih i jedini hrvatski putujući festival, Melodije Istre i Kvarnera, i ove će godine svojom festivalskom karavanom plijeniti pozornost glazbenog svijeta i publike. Početkom lipnja, jubilarnu raspjevanu karavanu ponovno pretvaramo u avanturu ljubavi prema glazbi i naslijeđu našeg kraja. Ove godine festival će biti posebno ispunjen pozitivom i dobrim vibracijama, upućenim svim generacijama ljubitelja glazbe.

Posjetit ćemo sljedeće gradove:

 

Subota, 01.06. – BAKAR

Nedjelja, 02.06. – KASTAV

Ponedjeljak, 03.06. – PUNAT

Utorak, 04.06. – SVETVINČENAT

Srijeda, 05.06. – PAZIN

Četvrtak, 06.06. – slobodan dan

Petak, 07.06. – RIJEKA (generalna proba)

Subota, 08.06. – RIJEKA (završna večer)

 

Festival Melodije Istre i Kvarnera, poznat kao MIK, ne samo da je jedan od najstarijih, već i jedini hrvatski putujući festival koji slavi bogatstvo glazbe i kulture našeg kraja. Obilježavamo njegov 60. rođendan, podsjećajući se na put od skromnih početaka do statusa nezamjenjivog dijela naše glazbene baštine. Festival je započeo 1964. kao Natječaj “Melodije Kvarnera”, kasnije preimenovan u Melodije Istre i Kvarnera. U početku je bio statičan, no brzo je postao putujuća karavana, istražujući glazbene izraze Istre, Kvarnera i sjevernog Jadrana. Od tada do danas, MIK je osvojio srca publike, čuvajući istarsku ljestvicu i izričaj ovog kraja.

Kroz svoju povijest, MIK je doživio različite faze, ali je uvijek ostao vjeran svojim temeljima. Nakon “starog” MIK-a, “novi” MIK spojio je tradiciju s novim glazbenim izričajima. Bez obzira na promjene, ostao je prepoznatljiv po visokoj kvaliteti izvođenja i vjernosti svojoj kulturnoj baštini.

Ono što posebno veseli sve sudionike je susret s vjernom mikovskom publikom, čija predanost i ljubav prema festivalu pretvaraju svaki nastup u nezaboravno iskustvo. MIK nije samo festival, već integrirani dio našeg identiteta.

Ovaj jubilej nije samo prilika za slavlje prošlosti, već i za razmišljanje o budućnosti. U tome nam, osim neposrednih sudionika mikovske karavane i umjetnika koji svojim talentom omogućuju stvaranje raspjevanog opusa mikovskih pjesama, pomažu i mediji. U ovoj jubilarnoj godini naš je cilj pojačati tu suradnju kako bi se podsjetili na bogatu mikovsku prošlost, a vjernu festivalsku publiku, kao i one koji će to tek postati, pozivamo na praćenje i suradnju na našim društvenim mrežama. Na taj način želimo zajednički širiti glas o putujućem festivalu i veselimo se narednim danima u kojima ćemo nastaviti istraživati nove zvukove, podržavati mlade talente i širiti ljubav prema glazbi diljem naše regije.

Bez obzira na promjene u svijetu oko nas, MIK ostaje čvrsto povezan s identitetom Istre, Kvarnera i sjevernog Jadrana. Pridružite nam se na ovom nevjerojatnom glazbenom putovanju dok slavimo 60 godina festivala Melodije Istre i Kvarnera, nomada koji se uvijek vraća kući.

Uskoro ćemo objaviti i sve pokrovitelje MIK-a 2024, a kroz medije izvještavati o svim aktualnostima vezanim uz sva prateća događanja ovogodišnjeg MIK-a.

Komentari