O ženama kao likovima književnih djela

19

U utorak, 17. studenog 2020.g. u 18.30 sati, u susjedstvu Kostrena, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u Narodnoj čitaonici u Kostreni sv. Luciji (Sveta Lucija 14) održat će se program Dnevnog boravka, u kojem će sudjelovati Čitalački klub Narodne knjižnice Kostrena. Na najavljenom programu članice Čitalačkog kluba osvrnut će se na jedan od ženskih likova iz pročitanih djela, koji je na njih ostavio poseban dojam.

Naime, Čitalački klub, koji djeluje već tri godine, okuplja 12 članica koje se sastaju jednom mjesečno te raspravljaju o pročitanoj knjizi, iznose svoja mišljenja i uspoređuju dojmove, a nije rijetkost da rasprava uključi i razgovor o vlastitim doživljajima te primjere iz osobnog života. Knjige koje članice čitaju biraju se u dogovoru, a uobičajeno je da se odredi i čitalačka tema, pa je tako ove godine tema –  žena.

Događanje je organizirano uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Komentari