‘Nun of Your Business’ u Rijeci!

15

Prošlogodišnji pobjednik publike Zagrebdoxa, dugometražni dokumentarni film ‘Nun of Your Business’ redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić nastavlja kino prikazivanje u nezavisnim kinima diljem Hrvatske. Film se od sada može pogledati i u Rijeci.

Nun of Your Business prikazuje se u riječkom Art-kinu, a projekciju su zakazane za  13., 14., 16., 19., 20. i 22. svibnja. Projekcije 13.05. i 19.05. održat će se u 18:00 sati, a ostali termini su u 20:00 sati.

Priča prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Žive u dva odvojena samostana, a prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj mjeri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

NOYB-1

Rekonstrukcije scene u filmu snimljene se tehnikom time – lapse fotografija, a uloge tumače Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović, Vlasta Ramljak.

Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu ‘Nun of Your Business’ redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Komentari