Vremenski stroj Putokaza ne pokazuje znakove starenja iako 22. veljače 2017. slavi 33. godinu postojanja. Svoj će rođendan obilježiti novim DVD izdanjem jednostavnog naslova “PUTOKAZI.33”.

DVD “PUTOKAZI.33” čine snimka slavljeničkog koncerta povodom 30 godina rada (Porculan / Vremenska kapsula br. 30), održanog u Rijeci 2014. godine te dokumentarac Marte Ožanić “(u)lice putokaza”, snimljen povodom zajedničkog okupljanja pjevačkih generacija. Snimka slavljeničkog koncerta publici nudi koncertnu promociju posljednjeg albuma „Porculan“, ali i glazbenu retrospektivu stvaralaštva Putokaza. DVD “PUTOKAZI.33” tako dokumentira zajedništvo i nepresušnu energiju Putokaza u kolopletu uspješnica od utemeljenja 22.2.1984. Posebnost glazbene retrospektive na novom DVD izdanju jest i izvedba svih pjevačkih generacija kojom su nastali sasvim novi zvuci poznatih “Naranče”, “Tararajčice” i drugih pjesama.

U svojem tridesetrogodišnjem djelovanju Putokazi su postali prava mala glazbena škola, vokalno i scenski odgojivši više od 400 pjevača, kroz 10 pjevačkih generacija. Osvojili su 3 Porina, nagradu Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, dvije Nagrade Grada Rijeke i brojna druga priznanja. Kao ambasadori originalne i izvorne glazbe predstavljali su hrvatsku kulturu na Međunarodnoj turističkoj burzi, u Berlinu 2003., a 2005. i u Japanu, na svjetskoj izložbi Expo u sklopu projekta „Bridge Eternal“, čiji je cilj bio glazbom premostiti zemljopisne, kulturne, političke granice, što Putokazi godinama i čine.

Putokazi su tijekom 33 godine stvaranja bili i jesu promicatelji alternativnog glazbenog izričaja u suvremenoj pop glazbi, pa je DVD izdanje “PUTOKAZI.33“ iznimno vrijedan dokument riječke i hrvatske glazbene scene. DVD izdanje u prodaji bit će u ograničenoj tiraži, a najavljuje ga koncertni video uradak jednog od najvećih hitova Putokaza – „Naranča“. Službeni datum izlaska DVD izdanja “PUTOKAZI.33“ dogodit će se na sam 33. rođendan Putokaza, 22. veljače 2017., a promocija u Planetariju Astronomskog centra u Rijeci, u 20 sati, među zvijezdama.