Novi riječki bend otkriva tajnu – Rock je mrtav?!

268

Kada su se u špici lockdowna i sveopće društvene i medijske histerije zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu, nisu se obazirali na učestala pitanja prijatelja “Dobro, jeste li vi normalni?”.

Predvođeni Draženom Baljkom, gitarom Leta 3,  s Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari, samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od 2 metra.

Neumrljanih halja sada izlaze iz garaže i donose vam svoj prvi singl ”Rock je mrtav”. 

”Sirova je to, direktna i iskrena rock anti-himna koja se bavi nekim novim sustavima vrijednosti i opisuje kontradiktornosti trenutka u kojem živimo” – objasnili su Ministranti.

“Rock je mrtav” ujedno je i pjesma s istoimenog nadolazećeg albuma prvijenca koji će se pod okriljem nezavisnih izdavačkih kuća Mudri brk i Izvanredni diskograf pojaviti tijekom 2022. godine, ali ne prije nego što javnost čuje nekoliko singlova. Krenimo stoga odmah od pjesme i spota “Rock je mrtav”.  U glavu, jasno, bez srama.

Singl na kojem gostuje  Vedran Križan na klavijaturama, snimljen je u GIS studiju kod Mateja Zeca. Lyric video nastao je u suradnji s kreativnim partnerima – Tomislavom Matićem i Stipom Strikom (Yan Kamov Design iz Rijeke) i Ivanom Štefanom (Animacijski studio Woosh iz Berlina).

L.B.

Komentari