Manifestaciju posvećenu Starom gradu i njegovim trgovima pokrenuli su riječki ugostitelji i organizatori brojnih događanja s ciljem obogaćivanja turističke ponude Rijeke primjerenim sadržajima tijekom ljetnih mjeseci te oživljavanja i ukazivanja na ljepote Staroga grada. Tri su trga koja će na svojim atraktivnim prostorima ugostiti ovu manifestaciju – Trg Ivana Koblera, Trg Riječke rezolucije te nedavno renovirani i uljepšani Pavlinski trg. Tri lokacije i cijeli niz glazbenih pravaca koji se u opuštenoj ljetnoj atmosferi trude zadovoljiti najširi spektar ukusa gledatelja.

Koblerov će trg u organizaciji Bistro-pizzerije „Maslina na Zelenom trgu“ i tvrtke Atmosfera d.o.o . biti najživlji četvrtkom – od 6. srpnja do 14. rujna do 20 do 24 sata svirat će se u sklopu programa„Četvrtkom na Koblerovom“. Do sada su najavljeni nastupi grupa mEmenTo, By The Way Band i Love Runners, a program će se dopunjavati s vremenom. Koncerti na Koblerovom trgu su besplatni.

Na Trgu Riječke rezolucije nastupit će dvije dive – violončelistica Ana Rucner 15. srpnja i cijenjena sarajevska umjetnica, interpretatorica sevdalinki Amira Medunjanin 20. srpnja. Programe na Trgu Riječke rezolucije organizira tvrtka Promocija d.o.o., a karte za koncerte mogu se kupiti u pretprodaji u Dallas Music Shopu – 60 kn za koncert Ane Rucner ili 80 kn dva dana prije samog koncerta te 80 kn za koncert Amire Medunjan, tj. 100 kn dva dana prije koncerta.

Promocija d.o.o. realizira programe i na Pavlinskom trgu, a Riječane i njihove goste zabavljat će Karin Kuljanić 27. srpnja i Dijagnoze Band 29. srpnja, uz besplatan ulaz na oba programa.

Turistička zajednica grada Rijeke je sa željom da se građane i goste čim bolje informira o brojnim događanjima u Rijeci tijekom ljeta, izdala i prigodni letak u kojem su, uz koncerte u sklopu „Noći riječkih trgova“, predstavljena i sva ostala događanja od  srpnja do rujna, uključujući i Riječke ljetne noći, Ljeto na Gradini, događanja po riječkim beach barovima, muzejima, galerijama, klubovima… Neka dugo i zabavno toplo ljeto počne!

Ljetnu programsku brošuru možete pročitati ovdje: Letak