Noć knjige donosi grupna čitanja, kostimiranja i raznolik dječji program

7

Noć knjige, koja se obilježava 23. travnja i ove godine u Rijeci donosi grupno čitanje u autobusu linije Trsat-Srdoči. Autobus, a s njime i čitanje, kreće u 18 sati. Uz bezglasno čitanje pripremaju se i druga događanja kojima će se obilježiti Noć knjige.

Zanimljivo će biti u Tower centru na Natjecanju u kostimiranju. Knjižara Hoću knjigu organizira kostimiranje djece u likove iz omiljenih književnih djela. Od 18 sati moguće je doći kostimiran i čekati proglašenje najboljeg kostima. Knjižara je i organizator humanitarne akcije sakupljanja knjiga za Dječji dom i Dom za odgoj djece i mladeži, koja se provodila kroz travanj.

Noć knjige obilježit će se i književnim večerima. Makedonsko kulturno društvo „Ilinden“ u 19 sati organizira čitanje poezije i proze na makedonskom i hrvatskom jeziku. U Filodrammatici od 18 h počinje čitanje djela književnih velikana. Svoje tekstove o povijesti Kozale predstavit će Kristian Benić u 19 sati u Mjesnom odboru Kozala, a očekuje se i dječji program: čitanje bajki na otvorenom, pod zvjezdanim nebom.

Za male čitatelje namijenjen je i program u Ogranku Gradske knjižnice Čavle, gdje će se predstavljati omiljeni likovi iz knjiga i razgovarati o njima. U Udruzi za promicanje dobrobiti djece „Portić“ najavljeno je Kritičko čitanje jedne škotske priče, dok će u Dječjoj bolnici na Kantridi tete i barbe pričalice te noći čitati djeci stripove.

Komentari