„NIŠTA” u Galeriji O.K. – izložba Damira Čargonje Čarlija

89
ništa

U Republici Hrvatskoj postoje javne ustanove, među koje spadaju i muzeji. Bilo da je njihov osnivač država, županija, grad ili privatni subjekt, oni spadaju u javnu domenu društvenog rada. Njihov cilj je, ili bi barem trebao biti, da svojim programima privlače, oplemenjuju, te podižu kvalitetu života najšire moguće publike. Logično, da bi muzeji ostvarili svoj cilj, i omogućili toj publici, poreznim obveznicima koji financiraju rad muzeja, pristup svojim kvalitetnim programima – vrata muzeja moraju biti širom otvorena (pa i svih 12 mjeseci u godini).

Da bi ostvarili kvalitetne programe, osoblje muzeja mora uložiti rad, a rad je: „…svjesno organizirana, svrsishodna djelatnost ljudi radi postizanja nekoga korisnog učinka koja zadovoljava određenu pojedinačnu ili društvenu potrebu. Osnovni je uvjet opstanka i razvoja društva. Svojstven je svakoj ljudskoj zajednici…”, zapisana je definicija u Hrvatskoj enciklopediji.

U kontekstu spomenutog, pozivamo vas na otvorenje izložbe Damira Čargonje Čarlija Ništa, u Galeriji O.K, 29. prosinca s početkom u 19:00 sati.

Iz najave:
Pozivam Vas na otvorenje svoje izložbe „NIŠTA”, posvećene u skladu s radom ravnateljice MMSU-a Rijeka Branke Benčić. U petak, 29. prosinca u 19 sati. Nakon otvorenja bit će upriličen domjenak povodom završene uspješne sezone Galerije O.K. i skorašnjeg odlaska Branke Benčić s mjesta ravnateljice MMSU-a. Izložba će u skladu s radom MMSU-a Rijeka, za vrijeme ravnateljstva ravnateljice Benčić, biti zatvorena do 12. siječnja 2024..
Veselim se Vašem dolasku.
Damir Čargonja Čarli

Komentari