Netflix otkupio prava na hrvatski film ‘Ti mene nosiš’

Svjetski uspjeh filma redateljice Ivone Juka očituje se u mnogim nagradama od kojih zadnja stiže s njujorškog United International Film Festivala za najbolji strani film, a sada će ga putem Netflixa moći pogledati preko 75 milijuna ljudi diljem svijeta.

276
Foto: Facebook/Ti mene nosiš

Svjetski poznati američki servis za online stream multimedijskog sadržaja Netflix otkupio je prava na film Ti mene nosiš redateljice i scenaristice Ivone Juka, koji je time postao prvi film u regiji koji se našao u Netflixovoj ponudi.

Desetogodišnja Dora zanemarena je djevojčica koja želi postati nogometna menadžerica. Uzor pronalazi u Zdravku Mamiću i pomno proučava njegov lik i djelo. U njezin život se iznenada vraća otac Vedran, odmetnik, kojeg nije bilo četiri godine. Kad se policija pojavi na vratima, kći instinktivno spašava oca. Kći i otac ubrzo sklapaju savezništvo… Ives je redateljica popularne sapunice u kojoj gl. uloge glume estradnjaci i lokalni celebrities, a ne glumci. „Cirkus“ kojeg ima na poslu, priređuje joj i dementni otac kod kuće. Ona pleše po tankoj žici i pokušava održati balans u ludom ritmu događaja… Nataša je trudna producentica kojoj život sve više nalikuje sapunici koju producira. S ocem djeteta, Marinom, ne povezuje ju više ništa osim zajedničkog posla. Kad nema više uzmaka pred nagomilanim problemima, Nataša se želi suočiti s ocem s kojim je davno prekinula sve veze, a život joj donosi nove uzbudljive zaplete…

U filmu “Ti mene nosiš”, u produkciji kuće 4 film, nastupaju Lana Barić , Vojislav Brajović, Helena Beljan, Nataša Janjić, Juraj Dabić, Goran Hajduković, Nataša Dorčić, Filip Križan I Sebastian Cavazza.

Uspjeh ovog filma očituje se u mnogim nagradama, do sada čak njih deset, a najnovija stiže s njujorškog United International Film Festivala za najbolji strani film. Prikazivanje na Netflixu koji se prikazuje u gotovo svim zemljama svijeta, zasigurno će pridonijeti daljnjoj popularizaciji, kao i promociji hrvatskog filma.

Čestitke!

Komentari