Ne propustite Prvu izložbu slika Ane Bušalić u Muzeju grada Splita

201
Prva izložba slika Ane Bušalić u Muzeju grada Splita
Prva izložba slika Ane Bušalić u Muzeju grada Splita

U Galeriji Muzeja grada Splita 13. ožujka otvorena je dvotjedna Prva samostalna izložba slika slikarice Ane Bušalić. Zašto Prva velikim slovom? Zato što to i je njena prva, samostalna izložba i zaslužila je da dobije baš takvo ime – kaže naša Ana.

Ana Bušalić, rođena je 10.09.1975. u Splitu. Završila je za dizajnericu i aranžerku, a visoku naobrazbu stječe kao profesor likovne kulture i restaurator, diplomom u klasi Gorkoga Žuvele 1999. Godine. U Splitu vodi malu galeriju likovn udruge Vis a vis. Niti sam ja neki slikarski znalac, niti se o ukusima raspravlja – reći će mnogi, ali kada gledam njene slike obuzme me uvijek topao val ugode, vjetar pozitive i divljenja što bojama, što pejzažima naše obale kao slikarskim objektima.

Ako je vjerovati Aninim slikama ona dobar dio svog života provodi u raju koji je stvorila priroda u Dalmaciji. U ulju na pleksiglasu prepoznat ćete naše otoke, hvarske pejzaže i bruške vale, ali i neizmjernu pozitivu i ljubav koju odašilje naša Ana. Svi oni koji je poznaju znat će da to nije niti čudo jer poznavati Anu, znači poznavati njenu obitelj, poznavati ljubav i nesebičnost kojom je okružena, a sve se jasno ocrtavalo na ponosnim licima njenog supruga, njene djece, njene mame i sestre na svečanom otvorenju izložbe. Ne propustite Prvu izložbu slika Ane Bušalić u Muzeju grada Splita. Ugodite si, prošetajte izložbom i uživajte u Aninom viđenju Dalmacije, mora i obale.

Komentari