Ne propustite plesnu predstavu Port of Dance Viktor Černický: PLI

18

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka moći ćete pogledati plesnu predstavu PLI, koja kombinira 22 konferencijske stolice, opsesivni ritam i jednog posvećenog čovjeka. Predstava će se održati u petak, 3. srpnja u 20 sati u organizaciji Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, Rijeke 2020 i mojekarte.hr.

Na maloj platformi Viktor Černický odlučno ulazi u pokušaj neodređene konstrukcije, rekonstrukcije i dekonstrukcije svemira. Rezultat je inteligentna i razigrana solo izvedba – fizička metafora za beskrajnu ljudsku dinamiku, strpljenje i težnju, koja čak i potpuno obične predmete pretvara u nevjerojatna arhitektonska djela.

PLI slijedi baroknu filozofiju Gottfrieda Willhelma Leibniza i nepredvidljiv je i šaljiv performans koji baroknu robusnost zamjenjuje prostornom skromnošću i materijalnim minimalizmom.

Predstava je dio selekcije ovogodišnjeg Spring Forward festivala suvremenog plesa koji se u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a u suradnji plesne mreže Aerowaves i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, održao u jedinstvenom online izdanju.

Predstava je organizirana uz potporu grada Praga.

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu ili sat vremena prije predstave u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Mjesta nisu numerirana.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Komentari