U Zagrebu će se, u petak, 28. listopada, u 20 sati u Maloj Dvorani KD Vatroslava Lisinskog održati premijera predstave Moja nuklearna ljubav u režiji Olje Lozice, u kojoj uloge tumače Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović te Filip Vidović.

Predstava je nastala po motivima priča s Forum.hr-a, autora pod pseudonimima KRFLNK, Nisamtojai Pbeatz, u rubrici Usamljena srca, pod temom Kad si jadna šupendara (priče iz prošlosti), koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom Drito Konj, a u kojima je snažna želja za ljubavnim odnosom stvarala neravnopravnost među partnerima.

„Ovim jedinstvenim projektom, koji prikazuje stvarne i istinite priče o hrvatskim ljubavnim vezama, koje su forumaši objavljivali, željeli smo skrenuti pozornost da i ljubav može postati bolešću. Naime, manična potraga i zabluda opravoj osobi može dovesti do manipulacije i mazohizma“ – kaže redateljica Olja Lozica koja je režirala preko deset odlično prihvaćenih predstava, nagrađivanih brojim nagradama i priznanjima.

Dramaturg Matko Botić dodaje kako „predstava Moja nuklearna ljubav obrađuje priče kojima duhovitost i neopterećeni, opušteni šarm, priskrbljuje autoironični odmak pripovjedača, sadržan u njihovu vremenskom i emocionalnom odmaku od intenzivne bolesti ljubavi.“

Autor jedne od objava koje su korištene u predstavi, koji objavljuje pod imenom Pbeatz, ističe kako su „šupendare” jedna ogromna i kompleksna tema o kojoj se da napisati knjiga s jako puno stranica… Što se mene tiče kada bih mogao birati – biti šupendara ili suprotno, smatram da je dar biti šupendara jer te ništa ne može gurnuti prema zrelosti kao trenutak kada shvatiš da si s potpuno krivim izborom, te da gurati svom silom nešto što ne postoji iz straha da ne budeš odbačen, postaje i žalosno i smiješno.“

Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, oblikovatelj svjetla Marino Frankola. Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, pod mentorstvom doc. Tatjane Aćimović.

Projekt je nastao u koprodukciji Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza.

Nakon premijerne izvedbe, 28. listopada u 20 sati, prve reprizne izvedbe publika će moći pogledati 29. listopada te 16. i 22. studenoga u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Ulaznice mogu kupiti na www.lisinski.hr.

moja nuklearna ljubav2

moja nuklearna ljubav3